Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Rosberg

Rosberg feliciteert Verstappen met derde titel: "Dichtbij de grootste vijf"

Nico Rosberg is net als menig Formule 1-prominent zeer te spreken over het derde kampioenschapsjaar van Max Verstappen. De wereldkampioen van 2016 plaatst hem bijna tussen de 'grootste vijf ooit'.

Verstappen Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Wereldtitel nummer drie is binnen bij Max Verstappen, die op de zaterdagavond in Qatar als tweede over de finishlijn kwam. Iets eerder was hij al verzekerd van de titel, toen teamgenoot Sergio Perez slachtoffer was van een crash in de eerste bocht. Alleen de Mexicaan kon Verstappen op papier nog inhalen, maar nu niet meer.

"Dit is heel historisch", is de eerste reactie van mede-kampioen Nico Rosberg bij Sky Sports. "De run die hij heeft gehad naar de titel is ongelooflijk. Het niveau waar hij op rijdt, de records die hij verbreekt... niet te geloven." Zelf weet Rosberg maar al te goed hoe hard de concurrentie kan zijn in de Formule 1. In 2016 won hij de titel na een intense strijd met teamgenoot Lewis Hamilton.

Volgens de Duitser is Verstappen goed op weg om een van de allergrootsten ooit te worden in de koningsklasse van de autosport. Er zijn nu nog maar vijf coureurs die meer wereldtitels hebben dan de Nederlander. "Hij komt dichtbij de grootste vijf aller tijden nu. Het is spectaculair! Met de manier hoe hij nu rijdt, komt hij in de buurt van de Juan Manuel Fangio's, de Michael Schumacher's, Ayrton Senna's en de Lewis Hamilton's."

"Voor iedereen binnen Red Bull is dit heel motiverend, weten dat ze een van de grootste coureurs aller tijden hebben die achter het stuur van hun machine zit. Dat werkt als een boost binnen het hele team en dat zorgt voor een drive", weet de voormalig F1-coureur.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"