Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Rosberg: "Hamilton heeft Mercedes hiermee in een extreem moeilijke positie gebracht"

Wie moet toch de teamgenoot worden van George Russell bij Mercedes in 2025? Nico Rosberg, de wereldkampioen uit 2016, geeft Mercedes ongevraagd advies.

Hamilton Rosberg
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton vertrekt aan het einde van dit seizoen na twaalf jaar bij Mercedes en dus moet teambaas Toto Wolff op zoek naar een nieuwe teamgenoot voor George Russell. Carlos Sainz en Alexander Albon lijken kanshebbers te zijn, aangezien Fernando Alonso geen optie meer is omdat hij zijn contract verlengde bij Aston Martin. Is Andrea Kimi Antonelli dan geen optie voor Mercedes?

Nico Rosberg, die van 2010 tot en met 2016 voor het fabrieksteam reed en in zijn laatste jaar wereldkampioen werd, geeft zijn mening bij Sky Sports F1. "Antonelli is absoluut een superster voor de toekomst. Maar helaas is de timing te vroeg voor hem", zo zegt Rosberg. "En het is te vroeg voor Toto om in het voordeel van Antonelli te beslissen."

Mercedes stoomt de jongeling wel klaar voor een toekomst in de Formule 1 met een heel aantal testdagen. "Maar in de Formule 2 heeft hij nog niets laten zien. Dat is de minimale vereiste, om het goed te doen in de Formule 2 om vervolgens in aanmerking te komen voor de Formule 1. Daarom moet Toto zijn tijd nemen met de strategie en wachten tot de zomer of de herfst om een beslissing te nemen."

Toch geeft dat ook een lastige dilemma voor de teambaas van Mercedes. Want als Antonelli een sterk seizoen in de Formule 2 neerzet en in de top twee finisht, dan zou Mercedes volgens Rosberg Antonelli toch kunnen overwegen. Maar dat zorgt er dan weer voor dat het hele proces te lang duurt voor Wolff, want "dan zou hij aan het eind van het jaar geen alternatief hebben, en dat is de moeilijkheid".

'Dat maakt het zo moeilijk'

Het is volgens de voormalig wereldkampioen dan ook beter om Antonelli even bij Williams te parkeren. "We weten dat het een talent is, maar hoe vaak hebben we dat gezien? Het megatalent Nico Hulkenberg is het beste voorbeeld, het absolute megatalent." Uiteindelijk heeft de Duitser zijn potentieel nooit laten zien en heeft hij zelfs het record geëvenaard van de meeste Grands Prix zonder overwinning.

Rosberg ziet daarbij ook dat Mercedes nu in een lastige situatie zit. De Duitser zou zelf waarschijnlijk Carlos Sainz nemen, 'maar die wil waarschijnlijk een meerjarig contract en dat is vanuit het oogpunt van Mercedes niet zo logisch', zo zegt Rosberg. "Dat maakt het zo moeilijk en dat is de reden waarom Toto goed kijkt hoe het met Antonelli gaat." Daarbij ziet Rosberg dat een iemand in het bijzonder het team in de problemen brengt. "Lewis heeft Mercedes in een extreem moeilijke positie gebracht."

Dat is de reden dat de Duitser eerder al Toto Wolff heeft geadviseerd om minder over het grote talent te praten. "Want dan leg je een last op zijn schouders. En dat is totaal onnodig op dat moment."

Ook interessant:

Met de Grand Prix van Miami staat alweer race nummer zes op het programma van dit Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen hier drie zeges op een rij behalen of steekt iemand anders hier een stokje voor?

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"