Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg: 'Hamilton is minder constant dan Vettel'

Voormalig F1-coureur Nico Rosberg liet zijn licht schijnen op de titelkandidaten van 2017. De Duitser toonde zich onder de indruk van Valtteri Bottas en Mercedes. Lewis Hamilton is volgens Rosberg dit seizoen nog niet constant genoeg.

Nico Rosberg is erg onder de indruk van de grote stap die Ferrari heeft gezet. Het team finishte vorig seizoen op grote achterstand als derde in het WK, maar gaat met Sebastian Vettel nu aan de leiding. " Ik heb veel respect voor Ferrari dat vorig jaar in een niemandsland reed. Dat ze nu aan de leiding in het WK gaan is zeer indrukwekkend," liet Rosberg aan de Kronen Zeitung weten. " Ondanks dat het erg spannend is, geloof ik dat Mercedes de titels pakt. Ze hebben gewoon de beste auto." Valtteri Bottas is volgens de Duitser nog altijd een serieuze kandidaat voor de titel. De Fin is bezig aan een uitstekend seizoen bij Mercedes en staat derde in het WK. " Laten we Valtteri Bottas niet vergeten. Hij heeft nog altijd een goede kans en presteert constanter dan Lewis. Lewis is onverslaanbaar op zijn goede dagen, maar kende ook enkele lastige weekenden."

Dat biedt volgens Rosberg weer kansen voor Sebastian Vettel. De Duitser is mentaal ijzersterk en presteert erg goed onder druk. " Soms slaat dat wel door in rare situaties zoals in Baku, gewoon omdat Sebastian zoveel zelfvertrouwen heeft. Lewis is veel minder stabiel in zijn hoofd. Het is erg belangrijk hoe hij aankomt op het circuit. Is hij 100% of 95%? Op dat vlak heeft Vettel een kleine voorsprong." Hamilton wisselt dominante weekenden af met mindere optredens. Zo was Engeland zeer dominant, maar liep het in races als Rusland en Monaco totaal niet.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'