Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nico Rosberg

Rosberg heeft te doen met Hamilton: "Verschrikkelijk dit"

In een exclusief interview met RacingNews365 heeft Nico Rosberg zijn visie op de seizoensontknoping van 2021 gedeeld. Hij zegt met Lewis Hamilton mee te voelen na de 'verschrikkelijke manier' waarop hij zijn achtste wereldtitel aan zijn neus voorbij en naar Max Verstappen zag gaan.

Hamilton Abu Dhabi
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton leek in de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi op weg naar een klinkende overwinning, totdat een late safety car roet in het eten gooide. Max Verstappen ging naar binnen voor nieuwe softs en met nog één ronde racen te gaan, was Hamilton een sitting duck op oude harde banden.

Hamilton greep naast de titel en dat zorgde in de dagen na de race voor speculaties. Want had Hamilton nu überhaupt nog zin om langer door te gaan in de Formule 1, of behoort een vervroegd F1-pensioen tot de mogelijkheden? Als RacingNews365 die vraag voorlegt aan Hamiltons voormalig teamgenoot Nico Rosberg, vóór Verstappen de laatste die Hamilton wist te verslaan, moet de Duitser een antwoord schuldig blijven.

"Ik weet het niet. Maar ik ben er zeker van dat dit op dit moment iets is waar je moeilijk overheen stapt. In zijn hoofd zal hij voor 99% zeker al de wereldkampioen zijn geweest. Als dat dan op deze manier nog van je wordt afgenomen, is dat heel zwaar. Ik weet niet wat hij op dit moment denkt, maar natuurlijk hopen we allemaal dat hij volgend jaar weer van de partij is."

Rosberg looft uiteindelijke kampioen, Max Verstappen

Gevraagd hoe je een tegenslag van dit formaat te boven komt, beklemtoont Rosberg hoe verschrikkelijk dit scenario voor Hamilton moet zijn: "Hij werd ook nog eens ingehaald. Natuurlijk had hij sh*t-banden, maar hij werd ingehaald in die laatste ronde. Het is niet zo dat zijn auto kapot ging of iets dergelijks. Om zo de titel uit je handen te zien glippen... Man, dat is verschrikkelijk, verschrikkelijk, verschrikkelijk! Dat is zó pijnlijk."

"Als je de race op die manier leidt en je helemaal gespannen bent en je wordt ingehaald, mijn hemel...", vervolgt Rosberg, die overigens niet van mening is dat Verstappen de titel minder verdiend zou hebben dan Hamilton, integendeel.

"Beide coureurs hadden de titel verdiend. Natuurlijk was het hartverscheurend voor Lewis om op deze manier, door een gewijzigde procedure, de titel te verliezen, maar desondanks is ook Max een terechte wereldkampioen. We hebben een waanzinnig seizoen achter de rug, laten we dat vooral niet vergeten. Nu is het vooral zaak om dit achter ons te laten en om verder te gaan - gedane zaken nemen geen keer."

Tot slot roept Rosberg de Formule 1 op hier vooral wel lering uit te trekken: "Het is belangrijk dat de sport hiervan leert. De regels moeten strakker geformuleerd worden, zodat er ultra snelle besluiten genomen kunnen worden. 'Dit kan wel, dit kan niet', om vervolgens snel verder te gaan. De mogelijkheid om die regels strakker te formuleren, ligt er."

Ook interessant:

Coronel: "Verstappen heeft de Formule 1 veranderd met zijn rijstijl"

Max Verstappen wist de Grand Prix van Abu Dhabi en daarom zijn eerste wereldtitel te winnen. Tom Coronel was erbij en blikt voor RacingNews365 terug op de allesbeslissende race. De WTCR-coureur vindt dat Mercedes een slechte verliezer is, vindt daarnaast dat Verstappen de F1 veranderd heeft met zijn rijstijl en spreekt zijn liefde uit voor Nicholas Latifi.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

43 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten