Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg: "Ik had Verstappen graag als teamgenoot gehad"

Nico Rosberg, de wereldkampioen van 2016 die direct na het veroveren van de titel de Formule 1-vaarwel zei, had graag eens Max Verstappen als teamgenoot gehad. De Duitser had zich graag in gelijkwaardig materiaal met de Nederlander willen meten.

"Ik had graag eens met Max Verstappen in één team willen zitten", onthult Nico Rosberg in een persoonlijke vlog. "Qua pure snelheid is hij van hetzelfde niveau als Lewis Hamilton, dus ik had me graag ook eens met hem gemeten. Het is erg gaaf om iemand die zo speciaal is als Verstappen te verslaan in een direct gevecht."

Overigens heeft Rosberg met name in 2016 al behoorlijk wat duels uit moeten vechten met Verstappen, maar toen was hij daar toch iets minder van gecharmeerd. "Toen ik in 2016 om de titel streed, kwam ik Verstappen in de slotraces herhaaldelijk tegen. Omdat Max Verstappen iemand is die altijd extreem veel risico's neemt, kon ik dat op dat moment niet zo waarderen." Nico Rosberg kijkt nu alweer ruim twee jaar als liefhebber en analist naar de sport in plaats van als coureur. Van zijn afscheid heeft hij geen moment spijt gehad: "Nee, ik heb nergens spijt van. Misschien was het leuk geweest om eens voor het legendarische Ferrari te rijden, maar de Formule 1-tijd ligt achter me."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'