Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nico Rosberg

Rosberg kiest beste F1-coureur van 2021: "Krankzinnig, hij was dit jaar nóg beter"

Wie was de beste coureur van het afgelopen Formule 1-seizoen? Max Verstappen of toch Lewis Hamilton? Nico Rosberg zou het wel weten en licht zijn keuze toe.

Verstappen Hamilton Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Max Verstappen en Lewis Hamilton streden dit jaar voor het wereldkampioenschap in de Formule 1, maar ook op de lijstjes van beste coureurs van het afgelopen jaar worden de Nederlander en de Brit veelvuldig genoemd. Volgens de teambazen is de Red Bull-man de beste coureur van 2021 en ook onder de rijders moest de Mercedes-man Verstappen voor zich laten.

Voormalig F1-coureur Nico Rosberg bespreekt in een video op zijn YouTube-kanaal zijn eigen top vijf coureurs van het afgelopen seizoen. De kersverse wereldkampioen Verstappen staat ook in zijn lijstje bovenaan.

"Op de eerste plaats omdat hij gewoon fenomenaal was! Het niveau wat hij over het algemeen in de kwalificatie wist te halen, zijn constantheid door het jaar heen en het niveau waarmee hij het tegen Lewis opnam... Het was waarschijnlijk het beste ooit", begint Rosberg.

"Tegen Lewis in de Mercedes, tegen die dominante factor presteerde Verstappen buitengewoon goed. Het wiel-aan-wiel racen was ook fantastisch. Lewis is het beste in wiel-aan-wiel racen, maar Verstappen, je moet toegeven dat hij dit jaar nog beter was. Dat is krankzinnig", vindt de wereldkampioen van 2016.

Verstappen lijkt onder druk beter te presteren

Verstappen lijkt volgens Rosberg beter te worden als er veel druk op hem ligt. Daar zit de oud-Mercedes-rijder een duidelijk verschil met zichzelf. "Verstappen wordt bijna beter als er veel druk op hem ligt. Ik werd zo'n drie tienden langzamer wanneer de druk hoog was, hij wordt zo'n twee tienden sneller! Het is echt krankzinnig, ik weet niet hoe hij het doet."

"Dus Verstappen is waarschijnlijk de nummer één als je kijkt naar het hele seizoen. Zeker als je de pech meerekent, hij had waarschijnlijk een beetje meer pech (dan Hamilton, red.) Dus Verstappen zet ik op één en Lewis is nummer twee", concludeert de oud-wereldkampioen. Aan de hand van de prestaties van Hamilton licht hij toe, waarom de Brit geen plekje boven verstappen verdient.

"Lewis had een legendarisch seizoen. Zijn seizoen was echter een beetje meer op en af, ook omdat de auto niet altijd even goed was, maar toch presteerde hij minder constant dan Verstappen. Valtteri Bottas versloeg hem ook een behoorlijk aantal keer in de kwalificatie, dus daarom zou ik Lewis gewoon tweede zetten en Verstappen eerste."

Beste van de rest?

Wie komt er na Verstappen en Hamilton in het lijstje van Rosberg? "Lando zit er bij mij zeker bij, omdat hij over het algemeen zo veel geweldige uitschieters had. Hij won bijna zijn eerste race, hij pakte een poleposition, hij was tweede in Monza", blikt de oud-coureur terug.

"Hij had zulke hoogtepunten, uitschieters van WK-niveau. Hij reed uitzonderlijk goed en daarom zou ik hem op de derde plaatst zetten." Carlos Sainz komt daardoor in de top vijf van de wereldkampioen van 2016 als vierde te staan, maar dat is volgens hem 'niet helemaal eerlijk'.

"Je moet naar het hele seizoen kijken en Carlos heeft, over het hele seizoen genomen, een geweldige prestaties geleverd. Hij versloeg Charles Leclerc in zijn eerste jaar bij Ferrari. Ik bedoel Sebastian Vettel had geen schijn van kans tegen Leclerc en hier komt Carlos en die verslaat hem!"

"Laten we hem gelijk zetten op de derde plaats met Lando", besluit Rosberg die ook meteen zijn nummer vijf noemt. "Dan zou je Leclerc op de vijfde plaats moeten zetten, want we weten hoe goed hij is. En hij had dit jaar opnieuw een aantal uitzonderlijke momenten."

Quiz

De Grote Max Verstappen Kampioensquiz!

Het jaar zit er bijna op! In 2021 zagen we enorm veel spektakel in de Formule 1-wereld. Wat weet jij nog van het seizoen waarin Max Verstappen werd bekroond tot wereldkampioen?

Speel mee

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

9 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"