Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nico Rosberg

Rosberg kraakt Ferrari: "Zelfs Formule 2- en Formule 3-teams doen dat beter"

Strategisch is Ferrari de laatste paar races 'all over the place'. Dat constateert ook Nico Rosberg, die daarover geen blad voor de mond nam. Teambaas Mattia Binotto reageerde vervolgens weer op de uitlatingen van Rosberg.

Sainz Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nico Rosberg, Formule 1 wereldkampioen van 2016, heeft behoorlijk uitgehaald naar wat hij beschouwt als onkunde in de pitstraat. Ferrari is in dit geval het team dat moet incasseren.

"Teambaas Mattia Binotto blijft maar roepen dat alles goed gaat en dat ze dus geen (personele) veranderingen door moeten voeren. Maar wanneer komt dan die dag dat het wél goed gaat? Ik zie het niet gebeuren. Zelfs Formule 2- en Formule 3-teams hebben hun strategieën en pitstops beter voor elkaar dan Ferrari", zo roept hij als analist bij Sky Sports.

"Je staat in de pits en er ligt gewoon geen band klaar, en dat is een doorsnee race. Met dit soort zaken zal er op enig moment toch iets moeten gebeuren. Op dit moment gaat er te veel mis. Als commentatoren zitten we gewoon te wachten op het moment dat het weer fout gaat, want je weet gewoon dat dat moment gaat komen."

Binotto reageert op kritiek Rosberg

Is Binotto dan misschien iemand die moet vertrekken? Dat denkt Rosberg van niet, maar wellicht kan hij iemand naast zich goed gebruiken, zo redeneert de Duitser: "Er wordt vaak gezegd dat Binotto vooral technisch onderlegd is. Je zou dan misschien kunnen nadenken over een constructie waarin hij het technische brein kan zijn, met een business- of mensenmanager naast hem."

Toen Binotto lucht kreeg van de uitlatingen van Rosberg, had hij zijn antwoord direct klaar: "We gaan niet met mensen schuiven, dat is mijn directe antwoord aan Rosberg. Stabiliteit is belangrijker en het gegeven dat je je elke race verbetert. We beschikken over een geweldig team, dat lijdt voor mij geen enkele twijfel."

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

19 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend