Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg kraakt Ferrari: "Zelfs Formule 2- en Formule 3-teams doen dat beter"

Strategisch is Ferrari de laatste paar races 'all over the place'. Dat constateert ook Nico Rosberg, die daarover geen blad voor de mond nam. Teambaas Mattia Binotto reageerde vervolgens weer op de uitlatingen van Rosberg.

Nico Rosberg, Formule 1 wereldkampioen van 2016, heeft behoorlijk uitgehaald naar wat hij beschouwt als onkunde in de pitstraat. Ferrari is in dit geval het team dat moet incasseren. "Teambaas Mattia Binotto blijft maar roepen dat alles goed gaat en dat ze dus geen (personele) veranderingen door moeten voeren. Maar wanneer komt dan die dag dat het wél goed gaat? Ik zie het niet gebeuren. Zelfs Formule 2- en Formule 3-teams hebben hun strategieën en pitstops beter voor elkaar dan Ferrari", zo roept hij als analist bij Sky Sports . "Je staat in de pits en er ligt gewoon geen band klaar, en dat is een doorsnee race. Met dit soort zaken zal er op enig moment toch iets moeten gebeuren. Op dit moment gaat er te veel mis. Als commentatoren zitten we gewoon te wachten op het moment dat het weer fout gaat, want je weet gewoon dat dat moment gaat komen."

Binotto reageert op kritiek Rosberg

Is Binotto dan misschien iemand die moet vertrekken? Dat denkt Rosberg van niet, maar wellicht kan hij iemand naast zich goed gebruiken, zo redeneert de Duitser: "Er wordt vaak gezegd dat Binotto vooral technisch onderlegd is. Je zou dan misschien kunnen nadenken over een constructie waarin hij het technische brein kan zijn, met een business- of mensenmanager naast hem." Toen Binotto lucht kreeg van de uitlatingen van Rosberg, had hij zijn antwoord direct klaar: "We gaan niet met mensen schuiven, dat is mijn directe antwoord aan Rosberg. Stabiliteit is belangrijker en het gegeven dat je je elke race verbetert. We beschikken over een geweldig team, dat lijdt voor mij geen enkele twijfel."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Breaking De salarissen van de F1-coureurs in 2024