Rosberg maakt gehakt van Vettel: "Zoveel risico nemen is oliedom"

23 jul. 2018 09:30 René Oudman 0 reacties
Sebastian Vettel leek op koers om zijn allereerste Formule 1-zege op de Hockenheimring te boeken, tot de thuisrijder zijn Ferrari vijftien rondjes voor het einde tegen de bandenstapel parkeerde. Enkelvoudig wereldkampioen en pensionado Nico Rosberg, in 2014 nog winnaar van de Duitse Grand Prix, had geen goed woord over voor de glijpartij van zijn landgenoot.

“Oke, de omstandigheden waren lastig, dat kon iedereen zien”, spreekt Rosberg, tegenwoordig analist voor RTL Duitsland, bij zijn collega’s van Sky Sports. “Voor de rijders is dit verschrikkelijk”, wijst de inmiddels 33-jarige op de constant veranderende situatie op de baan. “Maar Sebastian had zo’n grote voorsprong, hij had best wat gas terug kunnen nemen.”

Rosberg houdt geen spaan heel van zijn vroegere tegenstander. “Hij heeft zijn wagen gewoon in de muur gesmeten en zichzelf daardoor van een zekere zege beroofd. Dat is krankjorum, zo ontzettend dom. De jongens weten dat die bocht, de Sachs-bocht, geen enkele misser toelaat. Je moet jezelf daar een beetje adempauze gunnen en dat heeft Vettel gewoonweg niet gedaan. Hij is over de limiet gegaan en heeft daarvoor de prijs betaald.”

Voor aanvang van de Grand Prix van Duitsland bezette Vettel de eerste plaats in de strijd om het kampioenschap. De Duitser had acht punten meer dan naaste rivaal Lewis Hamilton. Door zelf uit te vallen, en Hamilton tot overmaat van ramp met de zege aan de haal te zien gaan, is die voorsprong nu omgebogen in een achterstand. Met zeventien punten minder dan zijn Britse rivaal reist Vettel af naar Hongarije, waar komend weekend de laatste race voor de zomerstop wordt gehouden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen