Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg: 'Max Verstappen wordt geen kampioen bij Red Bull'

Vorig seizoen verlengde Max Verstappen zijn contract met Red Bull tot en met 2020. Een verkeerde keuze denkt Nico Rosberg. De wereldkampioen van 2016 ziet de Nederlander geen kampioen worden met Red Bull.

Nico Rosberg is lovend over de prestaties en het talent van Max Verstappen. De Duitser geniet van de rijstijl van de Nederlander en noemt hem goed voor de F1. "Max is zo goed voor de sport, hij is geweldig. Als Max uit een race crashte ben ik zelfs teleurgesteld omdat de race vanaf dat moment wat saaier wordt." " Hij gaat er altijd vol voor en creëert mogelijkheden die er niet zijn. Kijk naar zijn actie in Amerika op Kimi Raikkonen", laat Rosberg aan F1 Racing weten.

Nico Rosberg is wel verrast dat Verstappen zijn contract verlengde bij Red Bull, terwijl het team al jaren niet het beste team is. Volgens de Duitser zijn de kansen op succes bij Mercedes en Ferrari groter. "Het was een vreemde beslissing omdat hij daar niet de beste auto heeft. Twee teams met op dat moment betere auto's (Ferrari en Mercedes red.) hadden de rode loper voor hem klaarliggen." "Ik zie Verstappen geen wereldkampioen worden met Red Bull, omdat Mercedes zo ontzettend sterk is en Ferrari ook goed meedoet. Lopen er eigenlijk nog talenten rond op de aerodynamica-afdeling van Red Bull? Ik weet dat Newey er niet meer fulltime is."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"