Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg met stomheid geslagen door Verstappen: "Ongelooflijk, buitengewoon"

Max Verstappen is bezig aan een zeer dominante periode in de Formule 1. Voormalig kampioen Nico Rosberg heeft louter positieve woorden te melden over de Nederlander van Red Bull.

Nico Rosberg weet hoe het is om het tegen grootheden op te nemen. Van 2010 tot en met zijn pensioen in 2016 was hij namelijk de teamgenoot van respectievelijk Michael Schumacher en Lewis Hamilton, samen goed voor 14 wereldtitels. Nadat de Duitser in 2016 de titel won ten koste van Hamilton, hing hij meteen zijn racehelm aan de wilgen. Nu ziet hij hoe het Max Verstappen is die domineert. Volgens Rosberg zijn we allemaal getuige van iets zeer speciaals, zo vertelt hij bij het Britse Sky Sports . "We zijn naar historische grootheid aan het kijken, overeenkomstig met Schumacher, Hamilton en Senna. Het is echt een ongelooflijke prestatie, buitengewoon."

Stoppen?

Rosberg weet hoe het is om te stoppen op je hoogtepunt. Verstappen heeft er ook al meermaals openlijk op gehint dat hij misschien (relatief) vroeg een einde aan zijn F1-carrière wil breien. De wereldkampioen van 2016 snapt Verstappen wel. De Red Bull-coureur heeft volgens hem al zo goed als niets meer te bewijzen. "Zijn gepraat over het mogelijk stoppen begon al in het jaar dat hij met Hamilton streed, toen hij zei dat hij niet lang door zou gaan als elk seizoen zo zou zijn. Dat soort gevechten zijn zo fel en intens dat het ook voor wat minder plezier zorgt." "Deze sport zal zich altijd afspelen in een intense omgeving, zeker als je elk jaar strijdt om de wereldtitel en jij degene bent die alles te verliezen heeft. Alle verwachtingen zijn dat je wint en blijft winnen. Dat vergt veel van je." "Ik kan mezelf niet in Max' schoenen zetten. Financieel gesproken is hij klaar, want hij heeft zoveel geld dat hij nooit meer hoeft te werken of zich zorgen hoeft te maken. Qua records zal hij aan het einde van dit jaar bovendien al een van de beste aller tijden zijn", aldus Rosberg.

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training