Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Rosberg negatief verrast door Mercedes: "Raar dat ze dat niet doen"

Het Mercedes-team is de laatste jaren ietwat teruggezakt in de rangorde. Red Bull is nu hét winnende team. Het verrast voormalig Mercedes-coureur Nico Rosberg dat men bij de Silver Arrows niet buiten de deur kijkt naar technisch personeel van de concurrentie.

Hamilton Monaco GP SAT
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
McLaren, Aston Martin, Ferrari en recent Sauber. Vele Formule 1-teams doen hun uiterste best om links en rechts grote technische namen weg te plukken bij de concurrentie. Maar bij Mercedes is het, tot verbazing van Nico Rosberg, erg stil.

"De teams proberen talent weg te lokken bij Red Bull en dat is heel normaal in de Formule 1. Dan Fallows bijvoorbeeld, heeft zijn salaris naar verluidt vervierdubbeld toen hij van Red Bull naar Aston Martin ging."

Raar

"Raar genoeg is Mercedes niet zo actief op dat vlak. De kennis die je op kan doen door iemand weg te halen bij het beste team kan zo waardevol zijn. Daarom vind ik het een beetje verrassend. Maar goed, bij Mercedes hebben ze ook veel talent."

"De foto's van Red Bulls vloer na de crash van Perez in Monaco, zullen ook wel helpen. Die prachtige beelden kunnen ze nu gebruiken en daar kunnen ze een heel CAD-model van maken, om te zien wat die vloer precies doet. Dat maakt het makkelijk om de auto van Red Bull beter te begrijpen."

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez