Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Rosberg ontsteld door 'intense' Verstappen: "Deelde steken onder water uit"

Max Verstappen baarde opzien met zijn boze radioberichten tijdens de Grand Prix van Hongarije. Nico Rosberg denkt te weten waar die emoties vandaan komen.

Verstappen Lambiase
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was niet het weekend van Max Verstappen in Hongarije. De Nederlander kwam constant geïrriteerd over en zorgde voor verbazing met zijn tirades op de radio. Verstappen gaf Red Bull tijdens de race een veeg uit de pan, omdat zijn strategie verkeerd uitpakte. Voormalig Formule 1-coureur Nico Rosberg keek ook verbaasd toe, al snapt hij het ergens ook.

"Een Verstappen had zijn teamgenoot in ieder geval niet voorbij gelaten", verwijst Rosberg tegenover Sky DE naar de teamorders bij McLaren. "We hebben een interessante teamdynamiek gezien bij Verstappen. Hoe langer het weekend duurde, des te geïrriteerder Max werd. Dat gebeurde intern en op de radio tijdens de race. Soms leek het er zelfs op dat hij steken onder water uitdeelde. Het was vrij intens."

Toch snapt Rosberg wel waar de emoties vandaan komen. "Uiteraard is het een schok voor Red Bull, want ze hadden niet verwacht dat McLaren zou domineren en dat ze ook door Mercedes verslagen zouden worden op de baan. Vandaag de dag zijn ze om en nabij het derde team. Dat is nogal een schok en daar moeten ze zich nu bij neerleggen. Het kampioenschap is nog niet over."

Verstappen is nog wel favoriet, stelt de wereldkampioen van 2016. "Natuurlijk, tot nu toe wel. Maar als het zo doorgaat, kan het voor ons allemaal heel spannend worden, tenzij Oscar Piastri steeds punten blijft afpakken van Lando Norris. Voor McLaren is het een lastige situatie, want het kan ze het kampioenschap kosten. Dat gebeurde ook met Lewis Hamilton en Fernando Alonso tegen Kimi Raikkonen (in 2007, red.). Hamilton en Alonso pakten punten van elkaar af, waarna Raikkonen met één punt verschil kampioen werd."

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Dreamteam? Verstappen kiest voor De Vries als teamgenoot