Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Rosberg

Rosberg schatert om statement Verstappen: "Max gaat ervoor!"

De taakstraf van Max Verstappen houdt de gemoederen flink bezig in Singapore. Na afloop van de kwalificatie gaf hij enkel korte antwoorden op de vragen van de journalisten tijdens de verplichte persconferentie. Volgens Nico Rosberg zoekt Verstappen daarmee de grenzen op.

Rosberg
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een opvallend beeld na afloop van de kwalificatie. Max Verstappen pakte op knappe wijze P2 en moest dus acte de présence geven bij de verplichte persconferentie. Daar gaf Verstappen een statement af door hele korte maar veelzeggende antwoorden te geven op de vragen van de journalisten. Daar vindt Nico Rosberg, de wereldkampioen van 2016, wel wat van.

"Max gaat er nu echt voor, hij spreekt zelfs niet in de persconferentie van de FIA, terwijl je daar contractueel verplicht bent om de vragen te beantwoorden. Het is een dunne lijn en hij zoekt de grenzen op. Hij is de wereldkampioen en dus de belangrijkste persoon in de paddock, dus het wordt interessant om te zien hoe het uitpakt", zo stelt Rosberg, bij Sky Sports F1.

Dan neemt Jamie Chadwick, meervoudig winnaar van de W Series, het woord over. Want is de FIA soms een beetje te hardhandig? "Het is lastig, omdat het nu te hardhandig is. Maar dan gaat het langer door en gebeurt er iets anders. Het is een moeilijke lijn, maar Max leek het gevoel te hebben dat hij een goed gesprek had gehad met de FIA."

"Maar ik ben het eens met wat Max zegt: het wordt een heel andere situatie als je iemand beledigt. Ik heb woorden over de boordradio gehoord waarvan ik persoonlijk van mening ben dat ze die niet moeten uitzenden. Als het om agressieve taal gaat, moeten ze het gewoon niet uitzenden. Laat het eruit en vind er een weg omheen omheen."

Chadwick vervolgt: "De andere kant van de medaille is dat ik veel tijd doorbreng in de paddocks van de juniorenklassen en daar hoor ik veel jonge coureurs echt slechte taal bezigen. Toen ik zelf nog een jonge coureur was, begon ik ook slechte taal te gebruiken. Mijn ouders zeiden toen: stop met dat taalgebruik. Daar wordt je dan echt gek van, maar er moet ergens een grens getrokken worden."

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen stelt belangrijker doel dan overwinning in Singapore