Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Rosberg staat perplex na frappante opmerking Wolff over Hamilton-contract

Nico Rosberg weet hoe het is om met Toto Wolff te onderhandelen over een nieuw contract, maar de opmerkingen die hij nu hoort van de teambaas, daar begrijpt hij niets van.

Hamilton Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes
Al maanden zijn Mercedes en Lewis Hamilton bezig met de onderhandelingen over een nieuw Formule 1-contract. Elke keer weer verklaren de twee partijen elkaar in de media de liefde, maar achter de schermen is er nog steeds geen krabbel gezet onder een nieuwe verbintenis.

Alhoewel het er alle schijn van heeft dat de twee partijen er echt wel uit gaan komen, blijft een aankondiging vooralsnog uit. In Hongarije gaf Lewis Hamilton wederom een update.

"Er volgen geen onderhandelingen meer, er ligt alleen nog een kleine lijst met kleine dingetjes en het team is daar op de achtergrond mee bezig", aldus Hamilton vorige week. Of hij de vragen over zijn contract zo onderhand niet beu is? "Nee hoor, ik vind die vragen wel leuk en ik zal ze dan ook rustig blijven beantwoorden."

Ook teambaas Toto Wolff liet van zich horen. Hij sprak over een emotionele deal. "De stand van zaken is dat we het nog niet ondertekend hebben, maar emotioneel hebben we dat al wel gedaan", aldus het Mercedes-kopstuk.

Rosberg: "Wat betekent dat nou weer?"

Iemand die weet hoe het is om met Mercedes en in het bijzonder Toto Wolff te onderhandelen over een nieuw contract, is Nico Rosberg. Hij was van 2010 tot en met 2016 coureur voor Mercedes en zette meermaals een krabbel onder een nieuwe verbintenis. Toch is hij stomverbaasd als hij de opmerkingen van Wolff hoort.

"Kan iemand me vertellen wat het betekent als ze zeggen dat het contract emotioneel getekend is?", klonk hij stomverbaasd bij Sky Sports. "Ik heb geen idee hoe ze ervoor staan en waarom Lewis zoveel tijd nodig heeft. We hopen allemaal dat ze met elkaar doorgaan", aldus de Duitser.

Ondanks het uitblijven van nieuws, vermoedt hij dat het contract wel rond gaat komen. "Het lijkt goed te komen, zeker nu je ziet dat de Mercedes-bolide stappen maakt. Dat gaat het contractproces ook ten goede komen. Zodra Lewis voelt dat de mogelijkheid er is om voor polepositions en zeges te gaan, zal hij door willen gaan", aldus Rosberg.

Ook interessant:

Verstappen verdient een Red Bull-contract voor het leven

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije is nog maar net voorbij en het volgende weekend staat alweer op de planning - en wel op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Reden genoeg voor het podcastpanel van RacingNews365 om weer bij elkaar te komen voor een nieuwe aflevering!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez