Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Nico Rosberg

Rosberg valt landgenoot af: "Straf Vettel honderd procent terecht"

Nico Rosberg voegt zich bij de groep mensen die het helemaal eens is met de tijdstraf voor Sebastian Vettel tijdens de Grand Prix van Canada. Rosberg denkt dat Vettel meer ruimte had kunnen en móéten laten.

"De reglementen schrijven duidelijk voor dat wanneer je van de baan bent geschoten, je op een veilige manier terug dient te keren op het asfalt. Ik denk dat Sebastian Vettel meer ruimte had kunnen laten, zeker op het moment dat Lewis Hamilton al in de ankers moest", aldus Nico Rosberg in zijn persoonlijke vlog.

"Het is ook daarom dat Hamilton zelf het labelde als een 'gevaarlijke' actie. Vettel bleef maar naar rechts komen, waardoor ook Lewis uiteindelijk in de muur terecht had kunnen komen als hij niet op de rem was gaan staan."

Rosberg concludeert dan ook, en voorafgaand aan zijn betoog spreekt hij al de vrees uit dat hij erom gehaat zal worden, dat de straf terecht was: "De regels schrijven voor dat je veilig terug moet keren op de baan, dat deed hij niet, en dus was de straf terecht."

Overigens kan Rosberg het Vettel geen moment kwalijk nemen dat hij het bewuste foutje maakte: "Van de buitenkant ziet het er misschien niet zo uit, maar het is echt geen pretje om Lewis Hamilton achter je te hebben. Ik heb vaak in die situatie gezeten en weet uit ervaring dat hij als geen ander de druk vol op de ketel kan zetten."

9 reacties

    Interview “Verstappen zal bij Red Bull gehakt maken van Vettel”