Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg: 'Vettel faalt tijdens fenomenale race Hamilton'

Sebastian Vettel had zich de start van de Grote Prijs van Italië ongetwijfeld anders voorgesteld. Uitgerekend voor de Italiaanse fans ging het in de eerste bocht al compleet mis voor de Duitser.

Lewis Hamilton opende direct de aanval op zijn naaste rivaal waarop Vettel vervolgens zijn eigen race om zeep hielp door tegen de Brit aan te rijden. Bij deze actie liep de Ferrari van Vettel schade op en moest hij naar binnen voor een pitstop. Hierdoor viel hij ver terug en was hij veroordeeld tot een inhaalrace waarin hij uiteindelijk nog vierde werd terwijl Hamilton de race won.

Volgens voormalig Formule 1 coureur Nico Rosberg is er maar één schuldige aan het incident in de eerste bocht en dat is zijn landgenoot Sebastian Vettel. Tegenover Sky Sports F1 verduidelijkt Rosberg zijn mening. "Het was 100% de fout van Sebastian. Lewis liet genoeg ruimte voor hem over. Sebastian maakt continu van dit soort fouten. Op deze manier gaat het hem echt niet lukken om Lewis te verslaan en wereldkampioen te worden." Voor zijn vroegere teamgenoot had Rosberg niks dan lof. "Het was een epic race van Lewis. Dit is de reden waarom hij als één van de beste coureurs ooit wordt gezien. Hij liet dit vandaag opnieuw zien en dat met een mindere auto. Hamilton reed echt een fenomenale race en is duidelijk in de vorm van zijn leven."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'