© Scuderia Ferrari

Nieuwsoverzicht

Rosberg: 'Vettel faalt tijdens fenomenale race Hamilton'

02 sep. 2018 19:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Sebastian Vettel had zich de start van de Grote Prijs van Italië ongetwijfeld anders voorgesteld. Uitgerekend voor de Italiaanse fans ging het in de eerste bocht al compleet mis voor de Duitser.

Lewis Hamilton opende direct de aanval op zijn naaste rivaal waarop Vettel vervolgens zijn eigen race om zeep hielp door tegen de Brit aan te rijden. Bij deze actie liep de Ferrari van Vettel schade op en moest hij naar binnen voor een pitstop. Hierdoor viel hij ver terug en was hij veroordeeld tot een inhaalrace waarin hij uiteindelijk nog vierde werd terwijl Hamilton de race won.

Volgens voormalig Formule 1 coureur Nico Rosberg is er maar één schuldige aan het incident in de eerste bocht en dat is zijn landgenoot Sebastian Vettel. Tegenover Sky Sports F1 verduidelijkt Rosberg zijn mening.

"Het was 100% de fout van Sebastian. Lewis liet genoeg ruimte voor hem over. Sebastian maakt continu van dit soort fouten. Op deze manier gaat het hem echt niet lukken om Lewis te verslaan en wereldkampioen te worden."

Voor zijn vroegere teamgenoot had Rosberg niks dan lof.

"Het was een epic race van Lewis. Dit is de reden waarom hij als één van de beste coureurs ooit wordt gezien. Hij liet dit vandaag opnieuw zien en dat met een mindere auto. Hamilton reed echt een fenomenale race en is duidelijk in de vorm van zijn leven."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen