Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg: "Vettel gaat vol in de aanval"

Lewis Hamilton won de Grote Prijs van Rusland en breidde daardoor zijn voorsprong op aartsrivaal Sebastian Vettel uit naar vijftig punten. Zijn vroegere teamgenoot Nico Rosberg vermoedt dan ook dat de druk op Hamilton enorm wordt in de komende races.

"Ik geloof en hoop ook dat Ferrari zich herpakt en dat Sebastian nog een paar races gaat winnen. Misschien wordt het dan nog spannend," aldus de enkelvoudig wereldkampioen in gesprek met Speedweek.

"Sebastian is er dit seizoen wel in geslaagd om de spanning terug te brengen, maar voor de titel wordt het lastig omdat Lewis simpelweg geen fouten maakt." Toch vermoedt Rosberg dat de regerend wereldkampioen wel degelijk onder druk komt te staan. "Lewis heeft het nu in eigen hand waardoor de druk op hem enorm groot is. Hij moet die vijfde titel nu binnenhalen. Vettel heeft in feite niks meer te verliezen en zal dan ook vol de aanval kiezen. Dat betekent nog meer druk voor Hamilton maar het is ongelofelijk wat hij presteert. Hij is op weg naar zijn vijfde wereldtitel, dat is echt een bijzondere prestatie."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'