Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg vindt oplossing voor inhaalprobleem Formule 1

Nico Rosberg heeft de oplossing voor het probleem dat Formule 1-auto's elkaar anno 2018 niet meer kunnen volgen. Hij zou graag zien dat de Formule 1 werkt aan een terugkeer van het grondeffect.

Nico Rosberg verzorgde in Monaco een demo met vader Keke, die de Williams FW08 bestuurde waarmee hij in 1982 wereldkampioen werd. Rosberg junior bekeek de wagen uitvoerig en concludeerde dat alle aerodynamica zich onder de auto afspeelde. "Daar moet de moderne Formule 1 zich door laten inspireren" , zo concludeerde Rosberg na afloop. "Het draaide in die tijd om de aerodynamica onder de auto en het gevolg was dat iedereen bij elkaar in de versnellingsbak reed. Misschien moet de Formule 1 ook weer die kant op gaan voor 2021."

Volgens Rosberg is de nood hoog om wiel-aan-wiel gevechten te doen terugkeren in de Formule 1. "Daar is op dit moment een groot gebrek aan. Inhalen is momenteel ontzettend moeilijk, omdat je er niet dicht genoeg achter kunt komen. Lukt dat wel, dan wordt de sport weer een stuk leuker!"

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'