Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg vindt zeven bandencompounds in Formule 1 onzinnig

In het nieuwe Formule 1 seizoen hebben de teams en hun coureurs maar liefst de keuze uit zeven verschillende compounds. Volgens wereldkampioen Nico Rosberg slaat Pirelli hiermee een verkeerde richting in.

De voormalig Mercedes-coureur vindt het nergens voor nodig dat er zoveel verschillende banden zijn. In gesprek met het Duitse RTL uit hij dan ook flinke kritiek aan het adres van bandenleverancier Pirelli. "De gekozen richting vind ik absoluut niet de juiste. Je ziet gewoon door de bomen het bos niet meer met al die verschillende soorten." "Eigenlijk heb je gewoon aan drie compounds genoeg, namelijk een zachte, een medium en een harde compound. Al het andere is gewoon overbodig en onzinnig."

Rosberg heeft zelfs contact opgenomen met Pirelli-topman Mario Isola om zijn voorstel voor slechts drie verschillende compounds te bespreken. Hij keerde echter met lege handen naar huis want Isola kon zich absoluut niet vinden in het kritiek van Rosberg en ziet dan ook niks in zijn voorstel. "Volgens mij geef je dan het compleet verkeerde signaal af. Dan lijkt het net of wij overal steeds met drie van dezelfde compounds aankomen terwijl wij juist willen inspelen op de complexiteit van elk circuit."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"