© Nico Rosberg Twitter

Nieuwsoverzicht

Rosberg vindt zeven bandencompounds in Formule 1 onzinnig

17 feb. 2018 16:30 Wanda Bisschop 0 reacties
In het nieuwe Formule 1 seizoen hebben de teams en hun coureurs maar liefst de keuze uit zeven verschillende compounds. Volgens wereldkampioen Nico Rosberg slaat Pirelli hiermee een verkeerde richting in.

Nico Rosberg vindt keuze in banden te ruim

De voormalig Mercedes-coureur vindt het nergens voor nodig dat er zoveel verschillende banden zijn. In gesprek met het Duitse RTL uit hij dan ook flinke kritiek aan het adres van bandenleverancier Pirelli.

"De gekozen richting vind ik absoluut niet de juiste. Je ziet gewoon door de bomen het bos niet meer met al die verschillende soorten."

"Eigenlijk heb je gewoon aan drie compounds genoeg, namelijk een zachte, een medium en een harde compound. Al het andere is gewoon overbodig en onzinnig."

Rosberg heeft zelfs contact opgenomen met Pirelli-topman Mario Isola om zijn voorstel voor slechts drie verschillende compounds te bespreken.

Hij keerde echter met lege handen naar huis want Isola kon zich absoluut niet vinden in het kritiek van Rosberg en ziet dan ook niks in zijn voorstel.

"Volgens mij geef je dan het compleet verkeerde signaal af. Dan lijkt het net of wij overal steeds met drie van dezelfde compounds aankomen terwijl wij juist willen inspelen op de complexiteit van elk circuit."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen