Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg vreest het ergste voor Mercedes en Ferrari in de strijd met Red Bull

F1-kampioen Nico Rosberg vreest voor Ferrari en Mercedes. Volgens de Duitser zal het een hele klus worden willen ze Red Bull volgend seizoen kunnen verslaan.

Red Bull onttroonde Mercedes in het GP-weekend in Austin na acht dominante jaren en werd constructeurskampioen. De Oostenrijkse renstal wist met nog drie Grands Prix te gaan de titel al te veroveren, met 656 punten op de teller. Eenmalig F1-kampioen en voormalig Mercedes-coureur Nico Rosberg heeft slecht nieuws voor Ferrari en Mercedes, want niet alleen dit jaar was Red Bull dominant, ook volgend jaar zal het team van Max Verstappen en Sergio Perez aan het langste eind trekken, zo verwacht de Duitser. "Red Bull is op het moment de dominante kracht op een manier zoals Mercedes dat de afgelopen jaren was. Om ook de constructeurstitel zo vroeg (in het seizoen, red.) te veroveren en om op elk vlak zo'n dominant team te hebben net als Mercedes dat had...", vertelt Rosberg tegenover Sky Sports . "Ze hebben de auto, ze hebben de ontwikkelingssnelheid, de betrouwbaarheid, ze hebben de coureur die op dit moment de beste of gedeeld beste is in F1 en ze hebben de strategie. Ze krijgen het altijd voor elkaar. Het komt gewoon op een onvoorstelbare manier allemaal samen en de motor lijkt ook geweldig te zijn." "Het is nu zeker een periode waarin het moeilijk zal zijn voor elk ander team om weer in de buurt te komen, zelfs volgend jaar, zoals het er nu naar uitziet, omdat ze zo veel momentum hebben."

De grote zwakte van Mercedes

De grote verliezer in dit alles is natuurlijk Mercedes, aangezien zij de afgelopen acht jaar de dominante vorm hadden die Red Bull nu kent. Mercedes-coureur Lewis Hamilton wist in elk seizoen dat hij in de Formule 1 reed een Grand Prix te winnen, maar dit jaar lijkt er een einde te komen aan deze reeks. Op COTA was hij dichtbij, maar de W13 kwam op het rechte stuk heel wat tekort op de Red Bull, waardoor Verstappen Hamilton in de slotfase van de race nog kon inhalen. "Het zal heel moeilijk worden voor Ferrari of zelfs Mercedes om dichterbij te komen", concludeert Nico. "De zwakte van Mercedes is de snelheid op het rechte stuk. Mijn hemel wat zijn ze traag! Zeker in vergelijking met Red Bull. Ik hoop echt dat ze op dat vlak het geheim kunnen vinden om wat sneller te zijn", sluit Rosberg af.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Red Bull 'Gefrustreerde Ford-baas eist uitleg en oplossing voor onderzoek naar Horner'