Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Rosberg waarschuwt 'briljante' Russell: "Hamilton haat dat met een passie"

George Russell is goed bezig bij Mercedes, maar voormalig Mercedes-coureur en voormalig teamgenoot van Lewis Hamilton, Nico Rosberg, waarschuwt hem voor een tot op het bot gemotiveerde Lewis.

Hamilton Russell
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Lewis Hamilton versloeg afgelopen weekend zijn teamgenoot in de kwalificatie en de race. Het was de eerste keer in zeven races dat de zevenvoudig kampioen voor zijn teamgenoot finishte. George Russell is op zijn beurt zeer consistent en finishte in Canada voor de negende keer dit seizoen, in evenzoveel races, in de top vijf.

Nico Rosberg, die maar al te goed weet hoe het is om de teamgenoot te zijn van Hamilton en de laatste was die Lewis als teamgenoot versloeg, is lovend over Russell. "George heeft het dit jaar echt geweldig gedaan. Met die auto, hoe lastig die te besturen is, om dan zo consistent te zijn en zo goed te rijden zonder fouten. Hij haalt er altijd het maximale uit, echt briljant!", roept hij bij Sky Sports.

De mislukte gok tijdens de kwalificatie in Montreal, waar Russell als enige coureur een poging waagde op slicks, komt hem ook op respect te staan van de wereldkampioen van 2016. "Zelfs op zaterdag zou je denken, speel het veilig en haal die vijfde plek binnen. Maar nee! Hij zegt: ik ga voor goud en probeer het als enige coureur op de droogweerbanden en ga voor de poleposition. Dat is echt geweldig. Prachtig om te zien."

Hamilton 'haat verliezen met een passie'

Rosberg benadrukt wel dat Hamilton dit seizoen veel pech heeft gehad en zodra het even niet tegen zit op hoog niveau presteert. "Tegelijkertijd rijdt Lewis nog steeds op zijn best. Hij heeft alleen een zeer ongelukkig seizoen gehad tot nu toe. Allerlei verschillende dingen werkten hem tegen. Dit weekend was voor het eerst sinds een lange tijd een normaal weekend voor hem. Hij presteerde zoals 'normaal' op geweldige wijze."

Hij eindigt met een waarschuwing aan het adres van Russell, want de jonge Brit zorgt met zijn prestaties wel voor een getergde Hamilton, denkt Rosberg. "Het Mercedes-rijderspaar is geweldig. Ze zijn zo sterk. Het wordt interessant om te zien hoe het zich ontvouwt. Maar, let op! Vergis je niet: Lewis haat het met een passie als hij ook maar één keer tweede wordt achter zijn teamgenoot. Hij zal dus ultra gemotiveerd zijn en intern hard pushen."

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

19 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt