Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Rosberg waarschuwt 'briljante' Russell: "Hamilton haat dat met een passie"

George Russell is goed bezig bij Mercedes, maar voormalig Mercedes-coureur en voormalig teamgenoot van Lewis Hamilton, Nico Rosberg, waarschuwt hem voor een tot op het bot gemotiveerde Lewis.

Hamilton Russell
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Lewis Hamilton versloeg afgelopen weekend zijn teamgenoot in de kwalificatie en de race. Het was de eerste keer in zeven races dat de zevenvoudig kampioen voor zijn teamgenoot finishte. George Russell is op zijn beurt zeer consistent en finishte in Canada voor de negende keer dit seizoen, in evenzoveel races, in de top vijf.

Nico Rosberg, die maar al te goed weet hoe het is om de teamgenoot te zijn van Hamilton en de laatste was die Lewis als teamgenoot versloeg, is lovend over Russell. "George heeft het dit jaar echt geweldig gedaan. Met die auto, hoe lastig die te besturen is, om dan zo consistent te zijn en zo goed te rijden zonder fouten. Hij haalt er altijd het maximale uit, echt briljant!", roept hij bij Sky Sports.

De mislukte gok tijdens de kwalificatie in Montreal, waar Russell als enige coureur een poging waagde op slicks, komt hem ook op respect te staan van de wereldkampioen van 2016. "Zelfs op zaterdag zou je denken, speel het veilig en haal die vijfde plek binnen. Maar nee! Hij zegt: ik ga voor goud en probeer het als enige coureur op de droogweerbanden en ga voor de poleposition. Dat is echt geweldig. Prachtig om te zien."

Hamilton 'haat verliezen met een passie'

Rosberg benadrukt wel dat Hamilton dit seizoen veel pech heeft gehad en zodra het even niet tegen zit op hoog niveau presteert. "Tegelijkertijd rijdt Lewis nog steeds op zijn best. Hij heeft alleen een zeer ongelukkig seizoen gehad tot nu toe. Allerlei verschillende dingen werkten hem tegen. Dit weekend was voor het eerst sinds een lange tijd een normaal weekend voor hem. Hij presteerde zoals 'normaal' op geweldige wijze."

Hij eindigt met een waarschuwing aan het adres van Russell, want de jonge Brit zorgt met zijn prestaties wel voor een getergde Hamilton, denkt Rosberg. "Het Mercedes-rijderspaar is geweldig. Ze zijn zo sterk. Het wordt interessant om te zien hoe het zich ontvouwt. Maar, let op! Vergis je niet: Lewis haat het met een passie als hij ook maar één keer tweede wordt achter zijn teamgenoot. Hij zal dus ultra gemotiveerd zijn en intern hard pushen."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

19 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen