Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg waarschuwt 'briljante' Russell: "Hamilton haat dat met een passie"

George Russell is goed bezig bij Mercedes, maar voormalig Mercedes-coureur en voormalig teamgenoot van Lewis Hamilton, Nico Rosberg, waarschuwt hem voor een tot op het bot gemotiveerde Lewis.

Lewis Hamilton versloeg afgelopen weekend zijn teamgenoot in de kwalificatie en de race. Het was de eerste keer in zeven races dat de zevenvoudig kampioen voor zijn teamgenoot finishte. George Russell is op zijn beurt zeer consistent en finishte in Canada voor de negende keer dit seizoen, in evenzoveel races, in de top vijf. Nico Rosberg, die maar al te goed weet hoe het is om de teamgenoot te zijn van Hamilton en de laatste was die Lewis als teamgenoot versloeg, is lovend over Russell. "George heeft het dit jaar echt geweldig gedaan. Met die auto, hoe lastig die te besturen is, om dan zo consistent te zijn en zo goed te rijden zonder fouten. Hij haalt er altijd het maximale uit, echt briljant!", roept hij bij Sky Sports . De mislukte gok tijdens de kwalificatie in Montreal, waar Russell als enige coureur een poging waagde op slicks, komt hem ook op respect te staan van de wereldkampioen van 2016. "Zelfs op zaterdag zou je denken, speel het veilig en haal die vijfde plek binnen. Maar nee! Hij zegt: ik ga voor goud en probeer het als enige coureur op de droogweerbanden en ga voor de poleposition. Dat is echt geweldig. Prachtig om te zien."

Hamilton 'haat verliezen met een passie'

Rosberg benadrukt wel dat Hamilton dit seizoen veel pech heeft gehad en zodra het even niet tegen zit op hoog niveau presteert. "Tegelijkertijd rijdt Lewis nog steeds op zijn best. Hij heeft alleen een zeer ongelukkig seizoen gehad tot nu toe. Allerlei verschillende dingen werkten hem tegen. Dit weekend was voor het eerst sinds een lange tijd een normaal weekend voor hem. Hij presteerde zoals 'normaal' op geweldige wijze." Hij eindigt met een waarschuwing aan het adres van Russell, want de jonge Brit zorgt met zijn prestaties wel voor een getergde Hamilton, denkt Rosberg. "Het Mercedes-rijderspaar is geweldig. Ze zijn zo sterk. Het wordt interessant om te zien hoe het zich ontvouwt. Maar, let op! Vergis je niet: Lewis haat het met een passie als hij ook maar één keer tweede wordt achter zijn teamgenoot. Hij zal dus ultra gemotiveerd zijn en intern hard pushen."

Viaplay
x
Norris Neemt het op voor Verstappen: "Dan ben je dom"