Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nico Rosberg

Rosberg waarschuwt Piastri: "Dan ligt hij er zo weer uit"

Wereldkampioen Nico Rosberg vindt het een gewaagde keuze van Oscar Piastri om voor McLaren te kiezen en naast Lando Norris te rijden.

Piastri
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

F1-wereldkampioen van 2016 Nico Rosberg denkt dat Oscar Piastri het moeilijk zal krijgen bij McLaren naast Lando Norris in zijn debuutjaar. Het talent zou volgens Alpine in 2023 zijn F1-debuut maken bij het Franse team, maar Piastri maakte de keuze om bij McLaren te debuteren.

Een gewaagde keuze vindt Rosberg, aangezien Norris van wereldklasse is en het moeilijk zal worden om hem te evenaren. "Het zal een flinke klus worden voor Piastri om naar behoren te presteren", zo begint Rosberg bij Sky Sports.

"Lando is van wereldklasse, hij is wereldkampioenmateriaal en dus het zal niet gemakkelijk zijn om zijn teamgenoot te zijn en het beter te doen dan Daniel. Daniel is een meervoudig racewinnaar. Hij is een van de beste coureurs ter wereld en heeft het ongelooflijk moeilijk tegenover Lando."

"Oscar is compleet nieuw in deze sport. Alles wijst erop dat Oscar echt één van die toekomstige topcoureurs is. Maar ik kan echt niet geloven dat Ricciardo ineens is vergeten hoe hij supersnel moet rijden."

Rosberg: "Een gewaagde zet"

"Daarom denk ik dat het Lando is die momenteel gewoon presteert als een wereldkampioen, hij rijdt gewoon zo ongelooflijk goed. Dus ik denk echt dat het een hele grote uitdaging wordt voor Oscar om te kunnen tippen aan Lando volgend jaar", gaat Rosberg verder.

McLaren teambaas Andreas Seidl liet weten dat hij ervan bewust is dat Piastri tijd nodig heeft om het op te bouwen, maar Rosberg blijft Piastri waarschuwen hoe meedogenloos deze sport kan zijn.

"Het is echt een gewaagde zet van Oscar. Of hij verslaat Lando of hij ligt er in principe zo weer uit. Dus het is echt heel pittig, maar hij gelooft in zichzelf. En als je denkt dat je zo goed bent, moet je ervoor gaan."

Aan de andere kant snapt Rosberg Piastri wel, want wie wil nou niet bij het iconische en ambitieuze McLaren debuteren? "Als je een jonge coureur bent en je krijgt de kans om voor McLaren te racen, en je bent vrij om dat te doen, dan moet je die kans grijpen. Zulke kansen krijg je niet altijd, dus hij heeft alles goed gedaan."

Ook interessant:

Deze indrukwekkende records kan Verstappen dit seizoen verbreken

Max Verstappen heeft al enkele records op zijn naam staan. Dit seizoen zou de Nederlander daar nog een hele bak aan indrukwekkende records aan toe kunnen voegen. Het gaat hier niet meer om de records van 'jongste ooit', maar om records die op naam staan van grote jongens als Michael Schumacher, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. In onderstaande video vertelt Joris Mosterdijk welke records Verstappen kan verbreken.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

15 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen