Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Rosberg

Rosberg waarschuwt Russell voor 'shoot-out' bij Mercedes-komst Verstappen

De line-up voor Mercedes in 2025 is duidelijk met George Russell en Andrea Kimi Antonelli. Maar wat gaat er gebeuren als Max Verstappen op de markt komt voor 2026? De wereldkampioen van 2016, Nico Rosberg, ziet daarbij dat het komende jaar voor Russell weleens van groot belang kan zijn.

Verstappen Russell Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts/RN365

"Al onze focus is nu gericht op George Russell en Andrea Kimi Antonelli. Daarom denken we nu ook niet aan 2026. We zijn nu bezig met 2024 en 2025. En áls er al buiten de deur geflirt wordt, dan zullen onze coureurs daarvan op de hoogte zijn. Ik ben daar altijd open over." Was getekend, Toto Wolff na de aankondiging van Antonelli, als antwoord op de vraag wat er gebeurt als Max Verstappen toch naar Mercedes belt voor een zitje.

Voor 2026 staat de deur voor de Nederlander, die door de matige prestaties bij Red Bull zomaar eens om zich heen kan gaan kijken, in ieder geval op een kiertje. Het contract van Russell loopt eind 2025 af, terwijl het niet duidelijk is hoe lang het contract van Antonelli doorloopt. Wanneer daar naar gevraagd wordt door de media, geeft de Mercedes-teambaas daar het volgende antwoord op. "Deze twee zijn de toekomst. Zijn waren en zijn Mercedes-coureurs. We hebben contracten met hen die veel langer lopen, maar waar ingewikkelde opties in zitten."

Daarbij ziet Nico Rosberg, de wereldkampioen van 2016 bij Mercedes, vooral extra druk bij Russell ontstaan. "George is helemaal niet veilig, want Toto wil Max nog steeds. Hij zal het opnieuw proberen voor 2026, want opgeven komt niet in Toto's vocabulaire voor. Als Max beschikbaar komt, en ik denk dat dat een mogelijkheid is, dan is het volgend jaar een shoot-out tussen George en Kimi", zo vertelt Rosberg bij Sky Sports F1

"Dat zorgt voor extra druk op George, want hij heeft volgend jaar echt alles te verliezen. Hij zou degene moeten zijn die voorop gaat binnen het team. Kimi is 18, helemaal nieuw in het team en zit in een situatie vol met druk. Het is dus geen makkelijke situatie voor George."

Daar voegt de Duitser nog het volgende aan toe. "Verstappen is de absolute prioriteit en dat is begrijpelijk, want hij is een van de beste vijf coureurs aller tijden. Als je Verstappen kunt krijgen, neem je hem." Rosberg refereert daarbij nogmaals naar de positie van Russell. "Het is de verwachting dat George Antonelli (in 2025) zal verslaan, dus George kan bijna alleen maar verliezen tegenover Antonelli. Het is een ongemakkelijke situatie en hij moet Antonelli verslaan om naast Verstappen te blijven."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na machteloze race Verstappen in Bakoe