Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg waarschuwt Vettel: "Leclerc lokt hem uit zijn comfortzone"

Nico Rosberg ziet met interesse uit naar de prestaties van Ferrari in 2019 en dan met name de prestaties van Sebastian Vettel en Charles Leclerc. De Duitse wereldkampioen van 2016 verwacht dat Vettel het niet makkelijk gaat krijgen.

"Door de komst van Charles Leclerc wordt Sebastian Vettel uit zijn comfortzone gelokt. Het zal anders worden nu Kimi Raikkonen niet meer zijn teamgenoot is. Sebastian zal het beste van zichzelf moeten geven om te winnen in 2019", zo laat Rosberg optekenen in gesprek met Autosprint .

Vettel maakte de nodige fouten in 2018, maar Rosberg denkt dat de viervoudig kampioen daar sterker uit moet kunnen komen. Hij geeft zichzelf als voorbeeld dat het kan. "In 2015 overkwam mij als teamgenoot van Lewis Hamilton hetzelfde. Ik maakte fouten en wist dat ik mijn benadering moest veranderen om de toon te kunnen zetten. Lewis wilde graag zijn manier van werken aan mensen opdringen, maar ik nam de touwtjes terug in handen." Rosberg ziet overigens een kracht bij Vettel, waar Hamilton in zijn ogen in mindere mate over beschikt: "De toewijding van Sebastian is ongeëvenaard, evenals de manier waarop hij met zijn engineers werkt. Dat soort toewijding ontbreekt bij Lewis."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'