© Andrew Locking

Nieuwsoverzicht

Rosberg was weleens bang: "Ik ben geen echte waaghals"

10 feb. 08:45 René Oudman 1 reacties
In de geschiedenisboeken zal zijn naam altijd achter het jaartal 2016 staan, als zijnde de Formule 1-wereldkampioen. Nico Rosberg deed de autosportwereld tweemaal in een week versteld staan: eerst door Lewis Hamilton van de wereldtitel af te houden, even later door pardoes zijn afscheid aan te kondigen.

Ondanks dat Rosberg op het moment van zijn afscheid (2 december 2016) slechts 31 jaar oud was, vond de Duitser met Finse roots het welletjes. De zoon van wereldkampioen Keke Rosberg (1982) had zijn ultieme doel bereikt en wist dat er verder niet veel meer inzat.

Anno 2019 is Rosberg stiekem blij dat hij niet meer in een Formule 1-wagen hoeft te stappen. "Er zijn tijden dat ik naar een Formule 1-race kijk en denk 'ik ben blij dat ik niet in die wagen zit'. Bijvoorbeeld in Baku, waar ze met 360 kilometer per uur door een stadscentrum racen, slechts millimeters verwijderd van de muur. In tegenstelling tot andere coureurs ben ik allerminst een waaghals."

"Ik mis het racen totaal niet", erkent Rosberg tegenover het Duitse ZDF. "Daar ben ik blij mee, want ik wist natuurlijk niet van tevoren hoe het zou voelen, een pensioen. Je stopt met dat, waar je je hele leven aan hebt gewijd. Geen idee hoe je leven er vanaf dat moment uit zal zien! Gelukkig heb ik nieuwe uitdagingen gevonden en mijn familie houdt me bovendien altijd druk. Stoppen met racen was de beste keuze die ik ooit heb gemaakt."

Rosberg kwam in elf Formule 1-seizoenen tot de bovenvermelde wereldtitel van 2016, 23 Grand Prix-zeges en dertig polepositions. De Duitser reed 206 Grands Prix, waarvan zeventig voor Williams en 136 voor Mercedes.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen