Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg wijst Verstappen aan als favoriet vanwege fout van Ferrari

Nico Rosberg denkt dat het Max Verstappen zal zijn die op zondag wint in Frankrijk. Ferrari heeft namelijk een fout gemaakt op weg naar de race.

Nico Rosberg keek als Formule 1-analist voor Sky Sports ook naar de kwalificatie voor de Franse Grand Prix, waarin hij Ferrari zag schitteren. De kampioen van 2016 vreest echter dat de Italianen een slechte keuze hebben gemaakt en daar de prijs op zondag voor zullen betalen. "Leclerc was zeer indrukwekkend tijdens de kwalificatie, maar ik vrees dat Ferrari een fout heeft gemaakt met de set-up van haar bolide. Ze hebben naar mijn mening te veel downforce op de wagen, waardoor ze sneller gaan in de bochten maar ook meer bandenslijtage zullen krijgen." "Ik denk oprecht dat dat problemen kan veroorzaken tijdens de race op zondag, waardoor Red Bull het voordeel kan krijgen."

Rosberg zou liever Verstappen zijn

Tegelijkertijd merkt Rosberg op dat de Ferrari-mannen niet rustig aan kunnen doen in de bochten om hun banden te sparen, want dan lopen ze het gevaar dat Verstappen en Perez voorbij razen op de rechte stukken. Bovendien was de racepace van de regerend kampioen tijdens de trainingen indrukwekkend. "Het probleem is dat Red Bull snel is op de rechte stukken, dus de Ferrari's kunnen niet te voorzichtig zijn in de bochten, want als Red Bull in die bochtige gedeelten dichterbij komt, dan kunnen ze Leclerc pakken op de rechte stukken." "Kijkend naar de pace van Verstappen op vrijdag toen hij oefende voor de race, zou ik absoluut liever in zijn schoenen staan tijdens de Grand Prix. Ja, hij staat slechts tweede, maar hij was zo snel met die bolide in de racetrim en we weten dat de race lang is."

Extra Red Bull-pion

Tot slot is er nog een derde factor die in het voordeel speelt van Verstappen volgens de voormalig Mercedes-coureur. Namelijk het tweede Red Bull-ijzer in het vuur: Sergio Perez. "De strategie wordt lastig op zondag: kies je een een- of tweestopper? Daarom zou ik momenteel liever Verstappen zijn. Sergio Perez kan Max ook helpen als hij de pace heeft en de top twee weet bij te houden." "Dat is heel belangrijk voor Red Bull en het doet pijn voor Ferrari dat Carlos achteraan start. Kijkend naar de strategie is dat namelijk ook een heel, heel sterk punt van Red Bull tijdens de race", aldus de Duitser.

Viaplay
x
LIVE Race Formule 1 GP Bahrein