Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Rosberg wijst Verstappen aan als favoriet vanwege fout van Ferrari

Nico Rosberg denkt dat het Max Verstappen zal zijn die op zondag wint in Frankrijk. Ferrari heeft namelijk een fout gemaakt op weg naar de race.

Verstappen France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Nico Rosberg keek als Formule 1-analist voor Sky Sports ook naar de kwalificatie voor de Franse Grand Prix, waarin hij Ferrari zag schitteren. De kampioen van 2016 vreest echter dat de Italianen een slechte keuze hebben gemaakt en daar de prijs op zondag voor zullen betalen.

"Leclerc was zeer indrukwekkend tijdens de kwalificatie, maar ik vrees dat Ferrari een fout heeft gemaakt met de set-up van haar bolide. Ze hebben naar mijn mening te veel downforce op de wagen, waardoor ze sneller gaan in de bochten maar ook meer bandenslijtage zullen krijgen."

"Ik denk oprecht dat dat problemen kan veroorzaken tijdens de race op zondag, waardoor Red Bull het voordeel kan krijgen."

Rosberg zou liever Verstappen zijn

Tegelijkertijd merkt Rosberg op dat de Ferrari-mannen niet rustig aan kunnen doen in de bochten om hun banden te sparen, want dan lopen ze het gevaar dat Verstappen en Perez voorbij razen op de rechte stukken. Bovendien was de racepace van de regerend kampioen tijdens de trainingen indrukwekkend.

"Het probleem is dat Red Bull snel is op de rechte stukken, dus de Ferrari's kunnen niet te voorzichtig zijn in de bochten, want als Red Bull in die bochtige gedeelten dichterbij komt, dan kunnen ze Leclerc pakken op de rechte stukken."

"Kijkend naar de pace van Verstappen op vrijdag toen hij oefende voor de race, zou ik absoluut liever in zijn schoenen staan tijdens de Grand Prix. Ja, hij staat slechts tweede, maar hij was zo snel met die bolide in de racetrim en we weten dat de race lang is."

Extra Red Bull-pion

Tot slot is er nog een derde factor die in het voordeel speelt van Verstappen volgens de voormalig Mercedes-coureur. Namelijk het tweede Red Bull-ijzer in het vuur: Sergio Perez.

"De strategie wordt lastig op zondag: kies je een een- of tweestopper? Daarom zou ik momenteel liever Verstappen zijn. Sergio Perez kan Max ook helpen als hij de pace heeft en de top twee weet bij te houden."

"Dat is heel belangrijk voor Red Bull en het doet pijn voor Ferrari dat Carlos achteraan start. Kijkend naar de strategie is dat namelijk ook een heel, heel sterk punt van Red Bull tijdens de race", aldus de Duitser.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Frankrijk 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"