Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Nico Rosberg

Rosberg wil dat FIA sneller ingrijpt bij schade: "Leclerc zorgde voor serieus gevaar"

Door alle ontwikkelingen op het gebied van veiligheid willen de coureurs de gevaren van de sport nog wel eens vergeten. Zoveel werd wel duidelijk toen Charles Leclerc na zijn crash met Max Verstappen doorreed en een losgekomen onderdeel bijna het hoofd raakte van Lewis Hamilton. Volgens Nico Rosberg had de FIA dit kunnen voorkomen door sneller te handelen.

Rosberg heeft geen goed woord over voor de FIA na afloop van de Grand Prix van Japan. Volgens de wereldkampioen van 2016 had de wedstrijdleiding veel strenger moeten optreden toen bleek dat de auto van Leclerc onderdelen kon verliezen.

"Ik denk dat de FIA sneller en strikter moet zijn in zulke gevallen. Wanneer je zoiets ziet, dan moet de zwarte vlag met oranje cirkel gegeven worden en de coureur direct naar binnen. Het was serieus gevaarlijk."

Rosberg denkt dat de wedstrijdleiding op zulke momenten vanuit een meer autoritaire positie moet handelen: "De FIA was niet streng genoeg voor Ferrari. Nadat het team had gezegd dat hij naar binnen zou komen, geloofde de wedstrijdleiding de renstal te eenvoudig. Ferrari haalde Leclerc pas een ronde later binnen, maar toen was het al te laat. Het onderdeel kwam los van de Ferrari, scheerde langs het hoofd van Hamilton en rukte de spiegel van zijn Mercedes. Een ontzettend gevaarlijke situatie."

In de ogen van Rosberg mogen er in het vervolg drastischere maatregelen worden getroffen: "Als er de kans bestaat dat zo'n groot onderdeel van de auto gaat vallen, dan moet de auto misschien wel direct tot stoppen worden gebracht of direct naar de pitstraat worden gehaald."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren uitgebreid terugblikken op de Grand Prix van Japan.

8 reacties

    Interview “Verstappen zal bij Red Bull gehakt maken van Vettel”