Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg: 'Wisselvalligheid Hamilton is zijn gebrek'

Voormalig F1-coureur Nico Rosberg kent de zwakke punten van Lewis Hamilton als geen ander. Vier jaar lang reden ze samen voor het Formule 1 team van Mercedes. In 2016 liep de spanning tussen beide coureurs hoog op.

Diverse malen kwamen Rosberg en Hamilton in aanraking met elkaar op het F1-circuit. Het bekendste incident is natuurlijk de crash in de eerste ronde van de GP van Spanje. Hamilton ging door het gras, probeerde Rosberg in te halen, maar verloor de controle over zijn Mercedes. Ondanks dat Hamilton al vier seizoenen op rij de beste auto heeft, lukt het hem niet om zo dominant te zijn als Schumacher, Senna, Prost of Vettel in hun dominante jaren. Voormalig teamgenoot Nico Rosberg ziet op dat vlak ook zijn grootste valkuil. " Lewis heeft een fenomenale snelheid, maar zijn zwakke plek is dat hij soms wisselvallig is. Hij heeft teveel ups en downs." " De concurrenten van hem moeten daarvan gebruik maken. Ik heb dat vorig jaar gedaan en dat pakte goed uit. Vettel moet dat dit jaar proberen", laat Rosberg aan Sky Sports weten.

Dit seizoen verliep de eerste seizoenshelft van Hamilton rommelig. Wisselvallige prestaties zorgden ervoor dat hij in een aantal races niet in het verhaal voorkwam. De kritiek die de Brit krijgt is dat hij niet genoeg leeft voor het circuit, of alleen kan winnen vanaf pole position. Na de zomerstop zijn de prestaties van Hamilton aanzienlijk beter dan voorheen. Teamgenoot Valtteri Bottas wordt op grote achterstand gereden, terwijl de Fin voor de zomerstop nog ongeveer gelijkwaardig was aan Lewis.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi