Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Rosberg ziet 'boze en ongeduldige' Verstappen: "Het stressniveau stijgt!"

Red Bull heeft de laatste tijd te maken met een serieuze vormdip en ziet nu de voorsprong in het rijderskampioenschap steeds verder terug lopen. Het leidde bij Verstappen tot ernstige irritaties, iets wat voormalig wereldkampioen Nico Rosberg als een alarmerend signaal ziet.

Verstappen Qualifying Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen begon het seizoen sterk met vijf overwinningen in de eerste zeven Grands Prix. Het team is de laatste tijd echter teruggezakt in de pikorde en Verstappen heeft sinds de Grand Prix van Spanje in juni het zoet van een overwinning niet meer kunnen proeven.

Het dieptepunt moest echter nog komen, want in Monza beleefde de Nederlander misschien wel het moeilijkste weekend van het seizoen. Terwijl Red Bull ervoor wil zorgen dat het aan het einde van dit seizoen opnieuw beide titels kan prolongeren, was Verstappen duidelijk: op deze manier gaan wij die titels niet winnen. De irritaties van Verstappen in Italië zijn ook gezien door voormalig wereldkampioen Nico Rosberg. De Duitser waarschuwt Red Bull dan ook dat dit niet vaker moet gaan gebeuren.

"Hij zal geschokt zijn en je kunt zien dat hij heel boos wordt", aldus Rosberg in de podcast van Sky Sports F1. "Na zijn trage pitstop in Monza sloeg hij tijdens de race tegen het stuur. Hij wordt dus boos en ongeduldig, want hij is natuurlijk gewend om alleen maar te winnen. Maar het hele team wordt ongeduldig, het stressniveau stijgt en er ontstaat paniek. Het is ongelooflijk, want ze weten gewoon niet wat er aan de hand is, ze begrijpen het niet."

Overwinning?

Verstappen sloot de Grand Prix van Italië af met een achterstand van 37 seconden op winnaar Charles Leclerc, terwijl Lando Norris hem 22 seconden voorbleef op Zandvoort. Na die pijnlijke race in Monza wil Rosberg Verstappen echter nog niet afschrijven voor de wereldtitel.

"Laten we nog even wachten, want laten we niet vergeten dat ze in Zandvoort als tweede zijn geëindigd", aldus de Duitser. "Ze hadden nog steeds een goede auto. Ze werden alleen verslagen door Lando, dus laten we afwachten."

"Monza is een complete uitschieter, dus we moeten ons niet te veel richten op de performanceverschillen met Monza. Aan de andere kant zijn alle circuits die eraan komen complete uitschieters. Denk aan Bakoe en Singapore, dus laten we afwachten. Maar ik denk nog steeds dat hij de komende races kan vechten om de tweede plaats en misschien zelfs wel een overwinning", zo sluit Rosberg af. 

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld