Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nico Rosberg

Rosberg ziet een verschuiving in de titelstrijd: "Verstappen van een compleet ander niveau"

Na de GP van Emilia-Romagna zag Nico Rosberg de titelkansen voor Max Verstappen hard toenemen. Ferrari en Charles Leclerc hadden de overhand, maar na het dominante weekend van Red Bull ligt het kampioenschap weer wijd open.

Verstappen win imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Nico Rosberg is lovend over de prestaties van Max Verstappen, die 'leverde wanneer het erom ging' tijdens de GP van Emilia-Romagna. Hier kon de regerend wereldkampioen het gat met WK-leider Charles Leclerc in de coureursstand bijna halveren. Verstappen domineerde de sprintrace en de race in Imola, wat hem 34 punten opleverde.

Het sterke weekend zorgt ervoor dat het gat tussen Leclerc en Verstappen is gekrompen tot 27 punten. Rosberg stelt dat het wereldkampioenschap van 2022 weer helemaal open ligt dankzij de rijkunsten van de Nederlander en het upgradepakket van zijn team. "Het lijkt er op dat Red Bull flinke vooruitgang heeft geboekt met de betrouwbaarheid en hun problemen", zegt de voormalig Mercedes-coureur bij Sky Sports.

"En verder, eigenlijk, gaat het weer over Verstappen. Het hele weekend heeft hij alles weer foutloos gedaan toen het er om ging. Hij was van een compleet ander niveau. Een ongelooflijke prestatie van hem. Hij drukt zijn stempel erop en zegt: 'Hey, ik lig niet uit het kampioenschap. Ik sta er gewoon weer.'"

Rosberg: 'Red Bull en Ferrari zijn nu gewaagd aan elkaar'

Niet alleen Verstappen scoorde waardevolle punten. Ook teamgenoot Sergio Perez bracht een mooi aantal punten mee naar huis, waardoor het gat tussen Ferrari en Red Bull in de constructeursstand bijna is gedicht. In beide kampioenschappen kan alles nu gebeuren, aldus Rosberg. "Verstappen is nu 27 punten weg van Leclerc, dus het kampioenschap ligt weer helemaal open."

"Dat is fantastisch voor ons om te zien", vindt de wereldkampioen van 2016. "Red Bull staat nu op gelijke voet, gekeken naar de snelheid, in ieder geval met Ferrari. Het ligt weer helemaal open, wat gewoon geweldig is."

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

16 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen