Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg ziet spanningen binnen het Mercedes-team: "Hamilton haat dat echt"

Afgelopen Grand Prix-weekend leken Mercedes' problemen van kwaad tot erger te gaan. Vooral Lewis Hamilton kende een baalweekend. Voormalig teamgenoot en rivaal Nico Rosberg denkt dat de spanningen binnen de renstal nu al zullen oplopen.

Nico Rosberg kent Lewis Hamilton door en door en weet wat het is om het tegen de Brit op te moeten nemen als teamgenoot. Nu het bij Mercedes niet goed gaat, ziet Rosberg dat er nu al spanningen zijn binnen het team, zo vertelt hij voor de camera van Sky Sports . "Het is een hele, hele lastige situatie voor Lewis. Hij heeft tot nu toe in zijn carrière in elk Formule 1-seizoen een race gewonnen, maar het lijkt erop dat dit het jaar gaat worden waarin hij misschien niet meer kan winnen. Je kan zien hoe de spanningen oplopen. Als voorbeeld noemt de Duitser de woordenwisseling tussen Hamilton en zijn teambaas afgelopen weekend. "We zagen hoe Toto, in mijn ogen, boos was op Lewis na de kwalificatie. Misschien dat Hamilton iets te kritisch was over de radio over iets wat het team had gedaan."

Lewis geraakt

Volgens Rosberg is het echter volstrekt logisch dat Hamilton niet blij is met de situatie en er spanningen ontstaan. "De spanning loopt op, dat is logisch, en Lewis zal steeds meer emotie gaan laten zien. Ondanks dat denk ik dat hij door zijn ervaring zijn emoties wel onder controle zal kunnen houden." "Het is lastig om Lewis zo te zien', vervolgt de wereldkampioen van 2016. "Hij zit er mee en dat is logisch. Er komt nog een lang seizoen aan, maar de auto is helemaal nergens. Ze gaan in de nabije toekomst niet eens voor overwinningen kunnen strijden."

Hamilton haat het

Dat Hamilton op dit moment ook nog eens wordt verslagen door zijn Mercedes-teamgenoot, zorgt volgens Rosberg nog voor een extra tik. Lewis vindt dat namelijk verschrikkelijk. "Het zal dan ook lastig zijn voor Lewis om gemotiveerd te blijven. Het zal hem wel lukken, want hij is een vechter. Hij zal sowieso altijd zijn teamgenoot willen blijven verslaan. Dat is heel belangrijk voor hem. Dat zou zijn grootste punt van motivatie kunnen worden." "Zelfs als hij achteraan rijdt haat Lewis het namelijk om verslagen te worden door zijn teamgenoot. Hij haat dat echt heel, heel erg!", benadrukt Rosberg. "Dat is afgelopen weekend gebeurd, dus dat zal eveneens voor meer spanningen zorgen, zeker in de engineering room, waar Lewis harder en harder aan het pushen zal zijn."

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"