Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ross Brawn

Brawn niet onder de indruk van Leclerc: "Hij ging te ver"

Charles Leclerc zag zijn thuisrace al tijdens de kwalificatie de mist in gaan, toen hij mede door een teamfout niet verder kwam dan Q1. De race op zondag eindigde vervolgens ook in tranen, iets dat hij volgens Ross Brawn aan zichzelf te wijten had.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1 en voormalig technisch kopstuk van Ferrari, blikt terug op het raceweekend van Charles Leclerc: "Charles ging te ver en betaalde een hoge prijs voor zijn onstuimigheid. Zijn gretigheid was echter begrijpelijk. Het is immers zijn eerste thuisrace in dienst van een topteam. Dit had een speciaal moment moeten zijn, maar eindigde in een teleurstelling."

Nadat Leclerc in aanraking was gekomen met zowel de muur als Nico Hulkenberg, was zijn race zo goed als afgelopen. De Monegask brak zijn race voortijdig af, maar zag zijn teamgenoot als tweede eindigen. Niet dat Brawn daar overigens wél van onder de indruk was.

"Terwijl het hun beste resultaat van dit jaar is, was het toch een zwaar weekend voor Ferrari. De tweede plaats van Vettel kwam na afloop van een race waar hij geen sleutelrol in speelde, rijdend achter Verstappen zonder het hem ook maar één moment moeilijk te maken."

Het oude team van Brawn, waar hij als technisch directeur in de jaren van Schumacher vele successen behaalde, blijft worstelen. "Het seizoen lijkt de Scuderia te ontglippen. Van opgeven kan echter geen sprake zijn, ze moeten leren van hun fouten om vooruit te komen", zo besluit Brawn na het Monegaskische GP-weekend.

1 reactie