Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ross Brawn onder de indruk van Max Verstappen

Met een dominante overwinning tijdens de GP van Mexico gaf Max Verstappen opnieuw zijn visitekaartje af. De Red Bull coureur leidde van start tot finish en gaf Bottas het nakijken met een voorsprong van maar liefst 20 seconden.

Niet eerder dit Formule 1 seizoen was een coureur zo oppermachtig tijdens een race. Verstappen pakte na de start de leiding en knalde er vervolgens een paar strakke ronden uit en bouwde daarna gestaag verder aan zijn voorsprong op de nummer twee Bottas. Op de meet bedroeg het verschil bijna 20 seconden. Ook Formule 1 baas Ross Brawn was diep onder de indruk van de prestatie van de jonge Nederlander. Aan Auto Motor und Sport stak hij zijn bewondering niet onder stoelen of banken. "Max herinnert me gewoon enorm aan Michael Schumacher. Je vertelt hem dat hij langzamer moet rijden maar hij gaat alleen maar sneller. Hij kan gewoon niet langzaam rijden." Ook bij de podiumceremonie valt hem nog een vergelijking met Schumacher op. "Max zweette niet eens, zo gemakkelijk ging het hem af."

Ook de manier waarop Verstappen bij de eerste bocht Vettel passeerde, zorgde voor bewondering bij Brawn. "Iedere keer als er een tweestrijd is, komt Verstappen er ongeschonden uit terwijl bij de anderen de vonken eraf vliegen." Hij krijgt vervolgens bijval van voormalig Formule 1 coureur en tegewoordig F1 analist, Martin Brundle die tevens van mening is dat Verstappen veel geluk heeft gehad. "Max rijdt alsof hij nog kart. Hij denkt dat alles mogelijk is en valt aan op plekken waar niemand het verwacht. Normaal heb je bij zo'n actie twee kapotte banden. Verstappen niet." Red Bull's teamadviseur Helmut Marko wuift de opmerking van Brundle direct weg. "Dat was geen portie geluk, zo is Max Verstappen!"

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden