© Rob O'Connor

Nieuwsoverzicht

Ross Brawn pleit voor meer uitvalbeurten in de Formule 1

01 mrt. 2018 14:22 Jan van der Burgt 0 reacties
Formule 1-baas Ross Brawn pleit voor meer uitvalbeurten in de Formule 1. Dit zou de spanning in het kampioenschap ten goede moeten komen. Daarnaast wil Brawn werk maken van een budgetlimiet.

Brawn maakt werk van budgetlimiet

Ross Brawn zou in de Formule 1 graag meer uitvalbeurten zien die techniek-gerelateerd zijn. Hij hekelt de huidige perfecte betrouwbaarheid van veel teams.

"De sport lijdt onder dit soort perfectie. Mensen die uitvallen in de laatste ronde, dat is wat mensen willen zien. Natuurlijk is dat hartverscheurend, maar dat is sport nu eenmaal. Mensen blijven zich dat herinneren", aldus de voormalig Ferrari-man in gesprek met Auto, motor und sport.

Brawn wil ook weer werk gaan maken van een budgetlimiet. Hij stelt dat de Formule 1 ook een prachtige klasse kan blijven als de Formule 1-teams de helft minder uitgeven. 

"We kunnen diezelfde fascinerende sport blijven, ook als teams vijftig procent minder uitgeven. Het publiek zal daar niets van merken."

Brawn heeft al wel in gedachte wat een reële limiet zou kunnen zijn, maar laat zich niet verleiden tot vroege uitspraken hierover: "Dat zou niet eerlijk zijn, aangezien we hier nog met teams over om de tafel zitten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen