Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ross Brawn pleit voor meer uitvalbeurten in de Formule 1

Formule 1-baas Ross Brawn pleit voor meer uitvalbeurten in de Formule 1. Dit zou de spanning in het kampioenschap ten goede moeten komen. Daarnaast wil Brawn werk maken van een budgetlimiet.

Ross Brawn zou in de Formule 1 graag meer uitvalbeurten zien die techniek-gerelateerd zijn. Hij hekelt de huidige perfecte betrouwbaarheid van veel teams. "De sport lijdt onder dit soort perfectie. Mensen die uitvallen in de laatste ronde, dat is wat mensen willen zien. Natuurlijk is dat hartverscheurend, maar dat is sport nu eenmaal. Mensen blijven zich dat herinneren", aldus de voormalig Ferrari-man in gesprek met Auto, motor und sport.

Brawn wil ook weer werk gaan maken van een budgetlimiet. Hij stelt dat de Formule 1 ook een prachtige klasse kan blijven als de Formule 1-teams de helft minder uitgeven. "We kunnen diezelfde fascinerende sport blijven, ook als teams vijftig procent minder uitgeven. Het publiek zal daar niets van merken." Brawn heeft al wel in gedachte wat een reële limiet zou kunnen zijn, maar laat zich niet verleiden tot vroege uitspraken hierover: "Dat zou niet eerlijk zijn, aangezien we hier nog met teams over om de tafel zitten."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie