© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Ross Brawn verwacht 'vuurwerk' in titelstrijd Formule 1

12 jul. 2018 12:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Uitgerekend tijdens de Grote Prijs van Engeland sloeg Ferrari genadeloos toe. Direct bij de start verschalkte Vettel zijn grootste uitdager Hamilton, waarna Raikkonen er onbedoeld nog een schepje bovenop deed en Hamilton veroordeelde tot een inhaalrace voor zijn eigen publiek.

Brawn: 'Strijd tussen Mercedes en Ferrari ongekend spannend'

Het werd bepaald niet de race waar de Britse fans voor waren gekomen maar volgens sportief directeur Ross Brawn kan de GP van Engeland weleens het keerpunt in het tijdperk Mercedes zijn geweest.

"Natuurlijk is het verschil tussen Ferrari en Mercedes erg klein. Vettel heeft nu acht punten voorsprong op Hamilton en Ferrari 20 punten op Mercedes bij de constructeurs. Met nog elf races is te gaan, is het een kleine marge maar Ferrari boekte wel uitgerekend een zege op een circuit waar Mercedes de afgelopen vijf jaar domineerde."

Brawn die jarenlang als teambaas van onder meer Ferrari actief was in de Formule 1 was vooral onder de indruk van de inhaalrace van Hamilton. Na het incident met Raikkonen in de eerste bocht lag de regerend wereldkampioen laatste maar kwam toch nog als tweede over de streep. Volgens Brawn is de titelstrijd dan ook nog zeker niet in het voordeel van Ferrari beslecht.

"Het wordt zeker een interessante strijd tussen Mercedes en Ferrari. Het laatste deel van de GP van Engeland heeft ons in ieder geval al een voorproefje gegeven van hoe spannend de tweede seizoenshelft gaat worden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen