Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ross Brawn verwacht 'vuurwerk' in titelstrijd Formule 1

Uitgerekend tijdens de Grote Prijs van Engeland sloeg Ferrari genadeloos toe. Direct bij de start verschalkte Vettel zijn grootste uitdager Hamilton, waarna Raikkonen er onbedoeld nog een schepje bovenop deed en Hamilton veroordeelde tot een inhaalrace voor zijn eigen publiek.

Het werd bepaald niet de race waar de Britse fans voor waren gekomen maar volgens sportief directeur Ross Brawn kan de GP van Engeland weleens het keerpunt in het tijdperk Mercedes zijn geweest. "Natuurlijk is het verschil tussen Ferrari en Mercedes erg klein. Vettel heeft nu acht punten voorsprong op Hamilton en Ferrari 20 punten op Mercedes bij de constructeurs. Met nog elf races is te gaan, is het een kleine marge maar Ferrari boekte wel uitgerekend een zege op een circuit waar Mercedes de afgelopen vijf jaar domineerde."

Brawn die jarenlang als teambaas van onder meer Ferrari actief was in de Formule 1 was vooral onder de indruk van de inhaalrace van Hamilton. Na het incident met Raikkonen in de eerste bocht lag de regerend wereldkampioen laatste maar kwam toch nog als tweede over de streep. Volgens Brawn is de titelstrijd dan ook nog zeker niet in het voordeel van Ferrari beslecht. "Het wordt zeker een interessante strijd tussen Mercedes en Ferrari. Het laatste deel van de GP van Engeland heeft ons in ieder geval al een voorproefje gegeven van hoe spannend de tweede seizoenshelft gaat worden."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden