Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ross Brawn: 'We zoeken een nieuwe Max Verstappen'

Voor jonge talenten blijft het lastig om ervaring op te doen in een Formule 1 bolide. Te vaak maken ze de overstap naar de koningsklasse met hooguit wat testwerkzaamheden te hebben verricht. Hierdoor hebben talenten het onnodig lastig in hun eerste jaar. Tijd om hier verandering in aan te brengen, aldus Ross Brawn.

Veel teams maken alleen gebruik van de diensten van jonge coureurs tijdens de tests. Op deze manier doen de talenten wel wat ervaring op maar proeven ze niet aan het echte Formule 1 zoals het er tijdens een raceweekend aan toe gaat. Technisch directeur van de Formule 1, Ross Brawn, ziet dan ook liever dat teams deze talenten tijdens een raceweekend gaan inzetten. Volgens hem moeten de talentvolle coureurs uit de Formule 2 vaker een kans krijgen tijdens bijvoorbeeld een eerste vrije training. "Het is niet de bedoeling om iemand een Formule 1 race te laten rijden die nog geen ervaring heeft opgedaan. De keuze van Williams voor Paul di Resta als vervanger van de zieke Massa was dan ook logisch. Het was echter leuker geweest om een jonge coureur een kans te geven maar dan moeten teams ze vaker inzetten tijdens een vrije training."

Volgens Brawn is het voor jonge coureurs het beste om zich eerst in de kijker te rijden via de Formule 3 en Formule 2. "Een coureur zou eigenlijk de autosportladder moeten bewandelen. Dus eerst de Formule 3, dan Formule 2 en dan uiteindelijk de overstap maken naar de Formule 1." Tenslotte laat Brawn nog weten dat hij hoopt om op deze manier een nieuw talent te ontdekken. "Als daar dan iemand tussen zit van het kaliber Max Verstappen zou het helemaal fantastisch zijn."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'