© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Ross Brawn wil dominantie top drie F1-teams aan banden leggen

10 apr. 2018 14:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Ross Brawn ziet tijdens een Grand Prix twee verschillende races. Eén tussen de topteams en één tussen de de teams daarachter. Het is de Formule 1-baas een doorn in het oog.

Dominantie topteams is Brawn een doorn in het oog

"Het is verschrikkelijk jammer dat we feitelijk twee races in één zien. Red Bull, Mercedes en Ferrari voeren hun eigen strijd, terwijl de teams het daarachter onderling met elkaar uitvechten", zo laat Ross Brawn weten.

Tijdens de Grand Prix van Bahrein werd het hele veld tot en met de zevende plek op een ronde gezet, terwijl de nummer vier, Pierre Gasly, een achterstand van 55 seconden moest incasseren. Spijtig, maar niet onverwacht, weet Brawn.

"Kijk naar de zestig te verdelen podiumplaatsen van vorig jaar. Slechts één keer stond er een niet Ferrari,- Mercedes- of Red Bull-coureur op het podium. Het bewijst andermaal dat we actie moeten ondernemen."

"Zoals bekend staat dit probleem dik gedrukt in onze plannen voor de toekomst. Samen met de FIA werken we aan een eerlijke Formule 1, die leuker en spannender is om naar te kijken voor de fans."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen