Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Valentino Rossi

Rossi: "Alleen talent is tegenwoordig niet meer genoeg in de sportwereld"

Valentino Rossi geniet op dit moment van zijn welverdiende vakantie. De negenvoudig wereldkampioen maakte de afgelopen maanden zijn slechtste seizoensstart ooit mee in de MotoGP-klasse en hoopt zich in het tweede gedeelte van het seizoen te kunnen revancheren. Dat zal niet eenvoudig worden, aangezien er een jonge en gretige generatie klaar staat om de Italiaan met pensioen te sturen.

Rossi Assen 2019 warm up 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Tegenover de opgedaagde pers, waaronder RacingNews365, laat Rossi weten dat de sportwereld is veranderd. "De sportwereld is veranderd, je moet voortaan veel meer voor doen om succesvol te zijn. Met alleen talent kom je er simpelweg niet meer. Dat is iets waar ik de afgelopen jaren tegenaan ben gelopen, maar ik zie het niet als iets negatiefs."

"Je ziet het niet alleen in de sportwereld maar bijvoorbeeld ook in de muziekwereld. Ik ben een groot fan van Vasco Rossi en ik zie ook dat hij zijn show steeds spectaculairder moet maken. Hij vertelt me ook vaak dat de mensen simpelweg meer van hem verwachten dan dat hij 'slechts' zijn liedjes zingt. Mensen verwachten in het algemeen nu eenmaal meer van sporters of muzikanten."

'The Doctor' wil echter duidelijk maken dat hij deze ontwikkeling positief inziet: "Wanneer ik specifiek naar de MotoGP kijk, dan moet ik gedurende een weekend veel harder werken dan vroeger. Vanaf de eerste minuut van de eerste vrije training moet je al scherp zijn en er alles aan doen om de motor perfect te krijgen voor de race op zondag. Die focus gedurende zo'n weekend vraagt enorm veel van een coureur, maar geeft uiteindelijk ook meer voldoening bij een goed resultaat."

"Daar staat tegenover dat de teleurstelling bij een tegenvallend resultaat of een crash tegenwoordig ook vele malen groter is dan vroeger. Na een teleurstellend weekend moet je dan ook even een moment nemen om alles fatsoenlijk te kunnen verwerken, zodat je het negatieve gevoel niet meeneemt naar de volgende race."

Tot nu toe maakt de Yamaha-rijder een moeizaam seizoen door en momenteel is hij zijn batterijen tijdens een korte vakantie aan het opladen. De volgende MotoGP-race zal plaatsvinden op het circuit van Brno, waar Rossi in 1996 zijn allereerste Grand Prix in de 125cc-klasse wist te winnen.

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"