Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rossi doet boekje open: "Werd dagelijks achtervolgd door de politie"

Valentino Rossi was te gast in het Italiaanse tv-programma ‘Che tempo che fa’, een programma waarin men met grote Italiaanse sterren terug kijkt naar het verleden. ‘The Doctor’ is geen fan van het terug gaan in de tijd, maar maakte een uitzondering.

Rossi was in zijn jonge jaren al fan van snelheid en dat ontging ook de lokale politie niet, die geregeld probeerde om de snelle Italiaan tot stoppen te dwingen.

"Elke ochtend moest ik van mijn eigen dorp naar het volgende dorp rijden om naar school te gaan. Mijn vader had daarom een scooter voor me gekocht. Echter was het in de winter veel te koud op de scooter en zo kwam mijn vader op het idee om een Apecar (driewieler) te kopen. Dat heeft de politie van Tavullia geweten want elke dag was het weer feest!" "Elke ochtend vertrok ik natuurlijk te laat van huis waardoor ik me moest gaan haasten om nog op tijd op school te kunnen komen. Zo kwam het dat ik veel te hard reed en de politie elke dag weer in de achtervolging moest", aldus een lachende Rossi. Met medewerking van Aaron Deckers

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"