Rossi en Viñales presenteren nieuwe kleuren in Jakarta

04 feb. 06:31 René Oudman 0 reacties
Valentino Rossi en Maverick Viñales rijden komend seizoen niet op een blauwe machine met een grote witte M erop, maar op een zwartblauwe machine met een groene M erop. De bijna 40-jarige Italiaan en zijn 24-jarige Spaanse collega onthulden maandagochtend in de Indonesische hoofdstad Jakarta de nieuwe kleurstelling van hun werkgever Yamaha.

Movistar Yamaha is dood, leve Monster Yamaha. De fabrieksstal van Yamaha heeft per ingaande van dit seizoen een nieuwe hoofdsponsor gevonden in Monster, het energiedrankjesmerk dat onder meer is verbonden aan het Mercedes Formule 1-team. Met dank aan de nieuwe hoofdsponsor is het uiterlijk van de motorfietsen behoorlijk veranderd.

Nadat onder meer de hand van teambaas Lin Jarvis benodigd was om een soort 'code' te kraken, verschenen Rossi en Viñales op het toneel dat speciaal voor hen was gereserveerd in Jakarta. Negenvoudig wereldkampioen Rossi gaat zijn twintigste seizoen op het hoogste niveau tegemoet, waar Viñales zijn vijfde MotoGP-seizoen aanvangt.

Op de kuip van Viñales' motorfiets staat niet langer het bekende nummer 25. Mack heeft een wissel naar het nummer twaalf aangevraagd, een getal dat hij in zijn jongere jaren vaker gebruikte. Viñales sprak na afloop van het seizoen 2018 van een 'lastig jaar', dat hij zo snel als mogelijk wilde vergeten. Een wijziging van startnummer zou volgens de Spaanse twintiger bijdragen aan een nieuwe start.

De nieuwe Yamaha YZR-M1 2019 mag vanaf aanstaande woensdag het circuit op. De collectieve testdriedaagse op het Sepang International Circuit staat op het programma, Rossi en Viñales mogen hun nieuwe machine in Maleisië voor het eerst aan de tand voelen.

Rossi Vinales 2019 2
© Monster Yamaha

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen