Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rossi en Viñales presenteren nieuwe kleuren in Jakarta

Valentino Rossi en Maverick Viñales rijden komend seizoen niet op een blauwe machine met een grote witte M erop, maar op een zwartblauwe machine met een groene M erop. De bijna 40-jarige Italiaan en zijn 24-jarige Spaanse collega onthulden maandagochtend in de Indonesische hoofdstad Jakarta de nieuwe kleurstelling van hun werkgever Yamaha.

Movistar Yamaha is dood, leve Monster Yamaha. De fabrieksstal van Yamaha heeft per ingaande van dit seizoen een nieuwe hoofdsponsor gevonden in Monster, het energiedrankjesmerk dat onder meer is verbonden aan het Mercedes Formule 1-team. Met dank aan de nieuwe hoofdsponsor is het uiterlijk van de motorfietsen behoorlijk veranderd.

Nadat onder meer de hand van teambaas Lin Jarvis benodigd was om een soort 'code' te kraken, verschenen Rossi en Viñales op het toneel dat speciaal voor hen was gereserveerd in Jakarta. Negenvoudig wereldkampioen Rossi gaat zijn twintigste seizoen op het hoogste niveau tegemoet, waar Viñales zijn vijfde MotoGP-seizoen aanvangt. Op de kuip van Viñales' motorfiets staat niet langer het bekende nummer 25. Mack heeft een wissel naar het nummer twaalf aangevraagd, een getal dat hij in zijn jongere jaren vaker gebruikte. Viñales sprak na afloop van het seizoen 2018 van een 'lastig jaar', dat hij zo snel als mogelijk wilde vergeten. Een wijziging van startnummer zou volgens de Spaanse twintiger bijdragen aan een nieuwe start. De nieuwe Yamaha YZR-M1 2019 mag vanaf aanstaande woensdag het circuit op. De collectieve testdriedaagse op het Sepang International Circuit staat op het programma, Rossi en Viñales mogen hun nieuwe machine in Maleisië voor het eerst aan de tand voelen.

1092301046259449856

2019 here we come! @ValeYellow46 and @mvkoficial12 got their #BeastModeOn . #MonsterYamaha | #MotoGP pic.twitter.com/RPzwK3mKO8 — Monster Energy Yamaha MotoGP (@YamahaMotoGP) 4 februari 2019

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi