Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Valentino Rossi

Rossi: "Geen idee waarom de andere Yamaha-rijders zoveel sneller zijn"

De Grand Prix van San Marino werd niet het weekend waar Valentino Rossi op gehoopt had. ‘The Doctor’ reed zijn thuisrace op het circuit van Misano, maar kwam niet in de buurt van het podium. De 40-jarige Yamaha-rijder moest zich dan ook tevreden stellen met een vierde plaats op ruime achterstand van de top drie.

Rossi Misano 46 race zondag 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Enkele uren na afloop van de race op Misano meldt Rossi zich in de hospitality-center van het Yamaha-team. Daar laat de negenvoudig wereldkampioen tegenover onder meer RacingNews365 weten dat hij gematigd positief is over zijn vierde plaats. "Voor het derde raceweekend op rij een vierde plaats. Daar kunnen we verder mee, al had ik tijdens mijn thuisrace graag wat meer kunnen brengen."

"De eerste drie rijders waren echter te snel voor me. Waarom zij zoveel sneller zijn dan mij weet ik niet, maar het is natuurlijk niet goed als je op meer dan tien seconden achterstand eindigt. Opvallend genoeg eindigden twee merkgenoten voor me en ik zou op dit moment niet weten hoe ik op hun snelheid kan komen. Ik kan nu van alles gaan zeggen, maar ik heb gewoonweg geen idee waar het aan ligt."

Een enigszins 'verloren' Rossi kan dan ook enkel zijn prestaties nog eens gaan analyseren. "Volgende week staat alweer de GP van Aragon op het programma en dat is nu niet bepaald ons favoriete circuit. We moeten daarom goed naar de data van dit weekend kijken en hopen dat we daaruit nuttige informatie kunnen halen. Yamaha heeft namelijk enkele mooie stappen gemaakt de afgelopen races, dus wat betreft het materiaal ben ik positief gestemd. We maken stappen vooruit, maar we zijn er nog niet."

Natuurlijk werd ook Rossi gevraagd naar het incident in de kwalificatie-sessie en de reactie van Marquez na afloop van de race. "Goh, het is prima voor Marquez als hij extra motivatie uit zo’n situatie haalt, maar ik heb niet van zo’n momenten nodig om meer motivatie te krijgen. Daarnaast is het logisch dat Marquez zoiets zegt, want we spreken nu eenmaal niet heel lovend over elkaar. Ook de lovende woorden aan het adres van Quartararo zijn te begrijpen. Hij weet namelijk ook dat hij zijn toekomstige rivaal is en dat ik richting het einde van mijn carrière ga."

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team