Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rossi haalt uit naar criticasters: "Leeftijd zegt niks"

Onlangs liet Honda-teambaas Alberto Puig zich ontvallen dat Valentino Rossi het lastig vindt om te accepteren dat zijn tijd voorbij is. De inmiddels bijna 40-jarige Italiaan is het wel gewend om dit soort berichten te horen en vindt zijn leeftijd geen reden om te stoppen met de MotoGP.

"Ik denk totaal niet na over de risico's als ik aan het racen ben. Leeftijd zegt mij wat dat betreft echt niks", aldus de negenvoudig MotoGP-wereldkampioen die tegelijkertijd aangeeft dat het logisch is dat er verschil is tussen hem en de jongere coureurs.

Rossi slaagde er, ondanks meerdere kansen, dit seizoen niet in om een race te winnen. Dit in tegenstelling tot zijn teamgenoot Maverick Viñales die er met de zege in Australië vandoor ging waar Rossi niet verder kwam dan een zesde plek. "In Australië hebben we het bij de set-up laten liggen en kozen we ook voor de verkeerde banden. Daar kwamen we pas na de race achter. Het is grappig dat ik steeds te horen krijg dat ik moet stoppen als ik een kans om te winnen, heb laten liggen. Dat hoor ik nu al tien jaar lang aan." Rossi is straks in 2019 met zijn veertig jaar de oudste coureur van het veld, maar is niet van plan om minder risico's te nemen vanwege zijn leeftijd en de eventuele gevolgen van een crash voor hem. "Door mijn ervaring weet ik dat ik alleen het maximale moet geven als het er om gaat. Als je jonger bent, denk je minder na en rijd je altijd op de limiet. In sommige races moet je nu eenmaal bereid zijn om extra risico's te nemen, dan hou ik mij echt niet in."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'