Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Valentino Rossi

Rossi: "Ik ben er klaar voor om in de bolide van Hamilton te kruipen"

Valentino Rossi maakte een decennia geleden zoveel indruk tijdens enkele Formule1-tests in de Ferrari van Michael Schumacher dat een overstap naar de vierwielers in de maak leek. De negenvoudig wereldkampioen besloot echter zijn tweewieler trouw te blijven en dat deed hij niet onverdienstelijk. Op 9 december keert 'The Doctor' echter voor één dag terug in een Formule 1-bolide. Rossi zal op het circuit van Valencia namelijk het stuur overnemen van niemand minder dan Lewis Hamilton.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Tegenover onder andere RacingNews365 liet Rossi op het circuit van Valencia weten uit te kijken naar de test in de Mercedes-bolide van Lewis Hamilton: "Het wordt een mooi moment om weer terug te keren in een Formule 1-wagen, al is het te hopen dat we mooi weer krijgen, aangezien de test pas in december plaats zal vinden."

"Ik ben er klaar voor. Het is natuurlijk altijd geweldig om in een Formule 1-wagen te mogen rijden. Het is en blijft een prachtige machine om in rond te mogen racen", aldus Rossi met een grote glimlach op zijn gezicht. Die glimlach was een stuk groter dan toen de rijder met het nummer 46 sprak over zijn testdagen op het circuit van Valencia.

"We zijn optimistisch gestemd na afloop van de eerste twee testdagen hierop het circuit van Valencia en we gaan ons nu klaarmaken voor de volgende test op Jerez. Die test wordt heel belangrijk, aangezien we daar de basis leggen voor volgend seizoen. Zoals ik eerder dit seizoen heb gezegd, denk ik echter wel dat we nog een grote stap moeten maken op motorisch gebied, want daarin lopen we simpelweg achter op de concurrentie."

De laatste testsessies van het MotoGP-seizoen staan gepland op 25 en 26 november. Daarna is het seizoen van de inmiddels 40-jarige Rossi echter nog niet voorbij. Na de wissel van machine met Hamilton op 9 december, zal de Italiaan op 14 december nog deelnemen aan de 12-uursrace van Abu Dhabi.

0 reacties

    Breaking De tien beste F1-coureurs van 2019