Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Valentino Rossi

Rossi geniet van nieuwe generatie MotoGP-coureurs: "Ze blijven me uitdagen"

Valentino Rossi denkt op zijn veertigste nog lang niet aan het beëindigen van zijn carrière. De negenvoudig wereldkampioen heeft nog steeds de ambitie om een tiende wereldtitel te veroveren, al is Marc Marquez ook dit jaar weer de beste coureur in de MotoGP gebleken. Aan het einde van het seizoen zal de Spanjaard zijn achtste wereldtitel veroveren en daarmee komt ook voor hem een tiende titel steeds dichterbij.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Op zijn thuiscircuit in Misano maakt 'The Doctor' na afloop van twee intensieve testdagen een allesbehalve uitgebluste indruk: "Ik voel me geen twintig meer, maar toch nog wel ergens in mijn twintiger jaren", grapt de immer vriendelijke Yamaha-coureur tegenover onder andere RacingNews365. "Testdagen zijn zwaar, maar altijd waardevol. We hebben wat zaken voor 2019 getest, maar voornamelijk ook voor 2020. Dat is zeer positief want volgend jaar hopen we een machine te hebben waarmee we weer de strijd aan kunnen gaan om het wereldkampioenschap."

"Voor nu ligt de focus echter op Misano en de resterende races dit seizoen, het is namelijk niet dat het seizoen na Misano voorbij is. Ondanks dat ik geen wereldkampioen meer kan worden dit seizoen heb ik heel veel zin om de resterende races te rijden. We moeten ons tijdens die races namelijk zien te verbeteren en daarnaast blijft de nieuwe generatie me uitdagen. Ik voel gewoon dat we stappen aan het maken zijn en dat ik nog steeds kan strijden om de topposities met deze nieuwe jonge generatie", aldus een strijdlustige Rossi.

"Vorig jaar eindigde ik de thuisrace zeer teleurstellend als zevende en dit jaar hoop ik toch écht mee te kunnen strijden voor de podiumplaatsen en misschien voor nog net wat meer", aldus de Yamaha-rijder die op dinsdag onder toeziend oog van zijn fans met zijn GP-motor vanaf het circuit van Misano over de openbare weg reed naar zijn woonplaats Tavullia.

Luister nu de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

1 reactie

    Interview Deze Formule 1-dromen vielen in 2019 in duigen