Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rossi: "Levensstijl Hamilton maakt samen racen haast onmogelijk"

Het is al enige tijd bekend dat Lewis Hamilton graag op de ‘ranch’ van Valentino Rossi wil rijden aan de zijde van ‘The Doctor’ himself. Een idee waar ook de 39-jarige Italiaan wel oren naar heeft. Rossi liet in een live interview met Radio Deejay weten dat het moeilijk is om een afspraak te organiseren met de vijfvoudig wereldkampioen Formule 1.

Ondanks dat het winterstop is in de Formule 1 blijft Lewis Hamilton een druk man. Dat merkt ook Valentino Rossi, die niet van leven wil ruilen. "Lewis leeft een totaal ander leven dan ik en ik denk ook dan veel andere rijders zowel in de motor- als autosport. Ik heb zeker mijn rust nodig en misschien zet ik ook wat minder dingen online omdat het in Italië niet gewaardeerd wordt wanneer ik alleen maar leuke momenten online zet."

"Hij leeft zijn eigen leven maar zijn resultaten lijden er niet onder, dus Lewis moet hier vooral mee door blijven gaan. Het maakt onze afspraak om te racen op de ranch wel lastig te organiseren! Onlangs sprak ik Lewis nog en gaf hij aan dinsdag vroeg in de ochtend wel te kunnen rijden op de ranch, maar daarna zou hij direct weer moeten vertrekken richting Miami! Laten we het er dus op houden dat het niet eenvoudig is om onze schema’s op elkaar aan te passen", zegt de MotoGP-legende lachend. Zelf houdt de negenvoudig wereldkampioen er een ander leven op na. Over enkele weken viert de Italiaan zijn veertigste verjaardag. Rossi onthult daarbij zijn geheim waardoor hij, ondanks zijn voor coureurs hoge leeftijd, nog altijd zeer competitief is. "Ik denk dat een van mijn geheimen is dat ik altijd met mijn vrienden onderweg ben. Ik heb het geluk dat ik een vriendengroep heb uit mijn dorp Tavullia, waarvan iedereen werkt in mijn team. Daardoor voel ik me altijd thuis, ook tijdens de GP-weekenden. Onlangs ben ik zelfs nog met de hele groep op vakantie geweest in Jamaica. Dan komen ook alle vriendinnen en kinderen van de groep mee. Ik denk dat deze vriendengroep mijn grootste geheim is om nog langer door te kunnen gaan."

Viaplay
x
Max Marko: "Er zal nooit meer een Verstappen komen"