Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Valentino Rossi

"Rossi stopt ermee als hij zich dit seizoen niet weet te verbeteren"

Valentino Rossi liet onlangs weten dat hij aan het einde van het seizoen wellicht een punt zet achter zijn lange en succesvolle carriere. De negenvoudig wereldkampioen wil namelijk niet ten koste van alles actief blijven als MotoGP-rijder. Merkgenoot Franco Morbidelli denkt dat aan de woorden van de 'The Doctor' niets is gelogen.

In een interview met het Franse blad Moto Revue, laat Franco Morbidelli weten dat zijn merkgenoot en vriend Valentino Rossi dit jaar wellicht voor het laatst te bewonderen is op de MotoGP-grid. "Valentino rijdt niet voor een 8e of 9e plaats, dan houdt hij het liever voor gezien. Hij houdt van het racen, maar hij racet zeker niet om maar te racen. Mocht hij zich dit seizoen niet weten te verbeteren ten opzichte van vorig jaar, dan stopt hij er denk ik mee."

Morbidelli, die vorig jaar de overstap maakte naar het Yamaha Petronas-team van Wilco Zeelenberg, hoopt dit jaar zelf ook stappen te kunnen maken. "Ik moet me vooral verbeteren tijdens races. Mijn racepace kan namelijk nog veel beter. Daarom heb ik mezelf ook als doel gesteld om dit seizoen constant in de top 5 te eindigen. Het zal ook nodig zijn om deze resultaten direct in het begin van het seizoen te boeken aangezien de contracten al gedurende de eerste races van het seizoen worden verdeeld."

"Ik heb het geluk gehad dat ik in 2019 veel heb kunnen leren van mijn team- en merkgenoten. Daardoor heb ik mezelf flink weten te verbeteren en ben ik vol vertrouwen voor het 2020-seizoen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend