© Monster Energy Yamaha

Nieuwsoverzicht

Rossi: "We moeten het voorbeeld van Ducati volgen"

Gisteren (maandag) presenteerde het Monster Energy Yamaha-team de nieuwe kleuren van het aankomende seizoen. De bijna veertigjarige Valentino Rossi gelooft nog steeds in een tiende wereldtitel, mits Yamaha succesvol het voorbeeld van Ducati weet te volgen.

Waar vaak en veel over gesproken wordt als Valentino Rossi zijn ambities om een tiende wereldtitel te veroveren uitspreekt, is zijn leeftijd. De Italiaan tikt bijna de veertig lentes aan, maar dat staat hem naar eigen zeggen niet in de weg. Wel vraagt het om een andere benadering van zijn zo geliefde sport.

"Ik denk niet dat je het verschil kunt voelen tussen de leeftijden van zesendertig of veertig jaar", zo laat hij in gesprek met GPone optekenen. "Natuurlijk is het verschil tussen een 25-jarige of een 40-jarige wel groot. Ten opzichte van die tijd moet ik er nu veel meer voor doen. Zo moet ik meer trainen, op mijn voeding letten en veel meer rust nemen dan vroeger. Toch ervaar ik dat niet als een nadeel, want ik heb nog steeds dezelfde wil om te winnen."

De Yamaha-coureur kwam twee jaar uit voor het Ducati-team, waar hij geen grote successen wist te behalen. De afgelopen jaren streed Ducati met Andrea Dovizioso mee om de titel en dat had volgens Rossi te maken met het ‘Formule 1-beleid' van Ducati.

"Ducati is de afgelopen jaar heel slim geweest op management gebied. Zij wisten links en rechts in de paddock de juiste mensen binnen te halen die het team en de motor wisten te verbeteren, op een soortgelijke manier als de Formule 1-teams doen. Deze weg zijn wij sinds het afgelopen seizoen ook ingeslagen maar vooral op het gebied van elektronica moeten wij nog een grote stap maken. Dat gaat ons hopelijk lukken in de komende testdagen."

Met medewerking van Aaron Deckers.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen