Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rotterdam weet niets van plannen voor Formule 1 race

Het verhaal omtrent een GP in Rotterdam of Amsterdam lijkt vooralsnog op een luchtbel. In Rotterdam weet er niemand iets van de de plannen van een F1-race door de havenstad af.

Als we de verhalen moeten geloven dan zou er een aanzienlijke kans zijn dat er een Formule 1 GP door Amsterdam of Rotterdam zou komen. Vooralsnog weten de betrokken steden helemaal niets van vermeende interesse. De gemeente Rotterdam zou in beeld zijn, maar laat weten dat het nooit met Liberty Media heeft gesproken. Daarnaast is er i.v.m. de verbouwing van de Maastunnel en Coolsingel de komende drie jaar niet eens de mogelijkheid om een stratenrace te oganiseren. Dit laat Adriaan Visser, wethouder van de gemeente Rotterdam aan RTV Rijnmond weten. " We zijn als College nog niet benaderd door de Formule 1. Het is sowieso al jammer dat er in eerste instantie aan Amsterdam werd gedacht", grapt Visser.

" De komende drie jaar is het sowieso ondenkbaar om hier een F1 race te organiseren door de verbouwing van de Maastunnel en de Coolsingel." Een ander heikel punt is de belasting voor het milieu en de omwonenden. " Bij de City Racing in Rotterdam waren er ook al bedenkingen wat betreft milieu- en geluidsoverlast. We zeggen op dit moment dus geen ja of nee. Het is natuurlijk een uitdagend idee en leuk evenement."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'