Rowland in de race voor stoeltje van Palmer

04 aug. 2017 14:22 Ruud Dimmers 0 reacties
Oliver Rowland is momenteel ontwikkelingsrijder bij het Formule 1 team van Renault. Hij is een van de kandidaten voor het stoeltje van Jolyon Palmer in 2018. In het lijstje van de gegadigden zet hij zichzelf op de tweede plaats.

Oliver Rowland baalt van concurrentie van Kubica

Dit seizoen komt Rowland uit in het Formule 2 kampioenschap, waarin hij tot dusver twee overwinningen scoorde. Als ontwikkelingsrijder van het F1-team van Renault is hij in de race voor het stoeltje naast Nico Hulkenberg in 2018. 

De concurrentie daarvoor lijkt groot te zijn met Robert Kubica, Nicholas Latifi en Sergey Sirotkin. Alle ogen zijn op dit moment gericht op Kubica, maar de grote vraag is of de Pool na zeven seizoenen terug gaat keren in de Formule 1.

"Robert heeft erg veel steun en iedereen wil hem weer in de Formule 1 zien. Dat maakt het mij lastig om dat stoeltje op te eisen."

"De andere twee kandidaten zijn Latifi en Sirotkin. Nicholas is mijn teamgenoot in de Formule 2, dus we kunnen direct vergeleken worden. Als ik hem versla dan ben ik de grootste kanshebber en dat werkt ook andersom."

"Sirotkin finishte vorig seizoen als derde in de GP2, maar ik denk dat ik op dit moment beter presteer. Daarnaast was hij in 2014 mijn teamgenoot in de World Series bij Renault en versloeg ik hem."

Rowland ziet Kubica als een groot gevaar voor zijn Formule 1 kansen. De Pool is zeer populair en bezig met een ongelooflijke comeback.

"Ik heb zelf niet de meeste steun, maar zie mezelf als de tweede kandidaat achter Kubica. Ik heb veel respect voor hem en ik gun hem zijn kans, maar niet in mijn stoeltje!" laat Rowland met een lach weten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen